Rødbraiseret oksetunge
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetunge Oprindelsesland : Kina Indsendt : Red : |
|
|
Anbring tungen i en stor gryde vand og bring den i kog. Skru ned og lad det simre kraftigt i time. Hæld vandet fra, og skyl tungen i koldt vand. Flå det hårde skind af tungen (dette skulle ikke være vanskeligt efter kogningen).
Opvarm en stor, tykbundet gryde. Tilsæt 2 spsk. af olien og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg, forårsløg og tunge og brun det på alle sider. Tilsæt stjerneanis, peberkorn, mandarinskal, suppe, sojasauce, sukker, salt og vin. Læg låg på og bring det langsomt i kog. Dæmp varmen, og lad det simre kraftigt i Ca. 2 timer. Kontroller fra tid til anden vandstanden og hæld mere væske ved om nødvendigt. Der skal være knapt ½ l sauce, når det er færdigt, og tungen skal være meget mør. (Dette kan gøres flere timer eller dagen i forvejen). Tag tungen op og skær den i tynde skiver af ens tykkelse. Si saucen gennem en sigte. Blancher de fine ærter i kogende vand med i spsk. olie i Ca. 2 minutter. Si dem og skyl dem under koldt, rindende vand. Læg umiddelbart før serveringen tunge, sauce og ærter tilbage i gryden og bring det langsomt til at simre. Tilsæt den godt rørte, opløste kartoffelmel. Rør mens det jævner. Anret på et stort varmt fad og server. Tips: En meget regulær ret, især god om efteråret og vinteren. Oksetunge er måske lettere at få og billigere, end små kalvetunger der har en mere delikat smag og konsistens. Foretrækker De kalvetunger så brug 2-3 stykker eller samme vægt som oksetungen. Kogetiden bliver lidt kortere. Den kogte oksetunge egner sig til dybfrysning, enten hel, eller i skiver. Punkt 2 kan udføres i en forvarmet ovn på 200 grader C i 20 minutter, dernæst på 170 grader C i 1 1/4 time. |
|
Opskriften er vist 21562 gange,
og udskrevet 353 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer N. Ebbe - 2012-10-06 11:52:46 Lidt traditionel peberrod pynter på sovsen. Kom evt. Peberrodene i kartoffelmosen. Bitten - 2011-08-16 08:41:32 Fulgte opskriften efter punkt og prikke, men denne sovs faldt ikke i min smag. Tungen var dog dejlig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne