Cantuccini

Cantuccini, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 60 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Oprindelsesland : Italien

ItalienFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Cantuccini, billede 4 Cantuccini, billede 1 Cantuccini, billede 2 Cantuccini, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 nip Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
bland alle ingredienser sammen (Kan evt gøres i en røremaskine)

Når dejen er æltet godt sammen, rulles den ud i 2-4 stænger så lange som din bageplade.

Stængerne lægges på bagepapir, og trykkes ret flade ca, 1-1,5 cm. De pensles med pisket æg bages ved 180 grader C. alm. ovn i 20-25 min. (til de er lysebrune)

Skæres ud i skrå snitter ca. 1-2 cm brede og afkøles på rist. (skal de være sten-hårde, kan de efterfølgende tøres i ovnen ved eftervarmen)

Tips:

Sprøde italienske småkager med mandler:
I Italien nyder vi dem sammen med et glas afkølet Vino santo. f.eks efter maden

Hvis man har lyst, kan man tilsætte lidt reven citron-skal, eller reven appelsin-skal i dejen

opbevares i tætsluttende glas.





karakterer:
Opskriften er vist 85821 gange,
og udskrevet 1723 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13630 (3245 kcal)
KJ pr. stk. 227 (54 kcal)
Vægt ialt 912 gram
Vægt pr. stk. 15 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1493 KJ (355 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 11.3 gram
Kulhydrat 54.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-03-31 21:37:08
Nogle der har prøvet og bage dem med sukrin sukker?

  -   2017-11-04 17:43:41
Meget god opskrift!

  -   2017-04-11 15:37:52
Smager fantastisk, helt klar en favorit. Kommer altid lidt vaniliesukker i, og børnene elsker dem

  -   2015-08-26 10:53:12
Er der en fejl i denne opskrift, måtte komme et 3. æg i for at dejen skulle være sammenhængende

  -   2014-10-13 12:05:33
Nogle skønne kager der fungerer godt med kaffe, utrolig nemme at lave og dejligt søde.

  -   2013-12-02 13:19:44
Hvordan får i det til at hænge sammen, med et æg som eneste væske ???

  -   2012-12-17 18:52:11
Vi bagte ved 180 grader C alm. ovn, de skulle have 10 min ekstra, så måske tiden passer med varmluft.

  -   2009-08-25 08:51:01
Brug rørsukker så bliver de ikke så søde og det giver en god smag.

  -   2005-01-01 01:01:01
En lækker opskrift, men det har desværre ikke helt så meget med cnatuccini at gøre da de er alt for søde og smager mere som brændte mandler. der burde være mere mel i eller bare mindre sukker(alt afhængig af hvor stor en andel mandler man ønsker.