Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sugarpaste

Sugarpaste, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kage tilbehørRet : Kage tilbehør - Diverse Kagetilbehør

Hovedingrediens : Diverse produkter - Flormelis

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
450 g.flormelis
3 tsk.Gummi Tragacanth eller Gummi Arabic - varmet til 97° F hvis man ønsker gummi i glasurmassen.
5 tsk.vand
3 tsk.gelatine pulver (Husblas)
 Læg gelatinen i en lille smule vand og vent til gelatinen er blevet blød – derefter smeltes gelatinen i et vandbad.
 
2 tsk.hvidt fedt (palmin??) Smeltes sammen med
2 tsk.flydende glucose (sukker)
 
1 Æggehvide
 


Opskrift:
Hæld den varme husblas i en opvarmet skål – Tilføj de resterende ingredienser og æggehviden. Brug en hjulpisker, og pisk til massen er er sej og hænger sammen.

Hæld massen i en plast frysepose, og læg den derefter i en lufttæt beholder. Denne sættes i fryseren i mindst 12 timer.

Skal man bruge chokolade dekorationsmasse, så rør 85 gr. smeltet hvid eller mørk chokolade i 680 gr. sukkermasse. Rør det sammen til massen er glat og jævn.

Tips:

Sukkermasse som er let at modellere – forme – farve – og rulle ud, og som man ikke behøver vente på tørrer, før den endelige afslutning af dekoration af kagen. Bruger man gummi i glasurmassen, vil glasuren tørre bedre / hårdere, og kan bruges til modellering af blomster og skulpturer

Som retningslinie skal man bruge følgende mængder sugarpaste eller overtræksmarcipan 16 cm rund kage: cirka 500 gram sugarpaste eller overtræksmarcipan 22 cm rund kage: cirka 1000 gram sugarpaste eller overtræksmarcipan 30 cm rund kage: cirka 1750 gram sugarpaste eller overtræksmarcipan

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 20755 gange,
og udskrevet 201 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mette  -  2011-07-29 16:44:48
Alt for besværligt. Smelt 25 skumfiduser og bland den smeltede masse med ca en pakke flormelis. Nemmere kan det ikke gøres. Husk hvis du ønsker at farve sugarpasten, gøres det inden flormelis tilsættes.

kaya  -  2010-05-29 13:14:02
Kan man bruge noget andet istedet for gelatine? og hvad er Gummi Tragacanth og Gummi Arabic? og får man det fra ???

  -  2010-04-03 17:18:03
Tak til anita med skumfiduserne, det virker bare supert.. :-)

  -  2009-12-11 13:11:39
hmm det er letter at smelte 15 skumfiduser med to spske oile og en spske vand i mico oven. i ca 30 sec. og så røre rundt. det må ikke bobble op. når det er smeltet putter man 500g flormelis i og ælter sammen. så har man sugerpast. som kan farves og tilsættes smag. kan fryses ellers kan det holde sig i 3 uger i køleskabet man skal bare huske at ligge det i en pose og tryk luften ud. hilsen Anita

mette  -  2008-09-26 09:57:40
istedet for glukose, så bruger jeg bare lys sirup

fødselsdagsbarnet  -  2007-02-14 16:26:43
galetine hvor kan jeg skaffe det ...i århus ?og hvidt fedt er det smør eller.. ?

Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
gummi: prøv www.kagebutikken.dk

Rikke Sonne  -  0000-00-00 00:00:00
Hvidt fedt er nok palmin (solid vegetable shortening). Prøv Specialkøbmanden i Kbh., mht. gummi.

Niels Kristensen  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor skaffer man Gummi Tragacanth og Gummi Arabic? Og hvilket hvidt fedt? Palmin eller hvad?

Kate Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
øøøhhh...hvidt fedt? hvad er det?