Rødbraiseret kylling med kastanjer

Rødbraiseret kylling med kastanjer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
20 mellemstore tørrede kinesiske svampe, opbiødt
450 g.kastanjer
225 g.bambusskud på dåse
0.5 dl.jordnødde- eller majsolie
1 ovnklar kylling 1,8-2 kg
3 spsk.shaoxingvin eller mellemtør sherry
4 tykke skiver ingefærrod, skrællet
2 hele stjerneanis
2.5 cm.kanelstang
1.5 tsk.salt
1 tsk.rørsukker (farm)
4-5 spsk.tyk sojasauce
3 dl.klar suppe
 
Opskrift:
Si og pres vandet af svampene, men lad dem være fugtige.

Skær et kors i skallerne på kastanjerne og læg dem i en gryde koldt vand. Bring den i kog og lad den koge 3-5 minutter afhængigt af kastanjernes størrelse. Tag dem fra varmen, men lad kastanjerne stå i vandet. Pil skallen af kastanjerne.

Snit bambusskuddene i firkanter på størrelse med en lille kastanje.

Skær kyllingen i portionsstykker. Brug en kniv eller en. fjerkræsaks. Del vinger, over- og underlår ved leddene, og skil hele brystet fra rygstykket. Skær vingespidserne af og kasser dem. Del vingerne ved leddene og skær hvert stykke i to på tværs. Skær over- og underlår i 2-3 stykker på tværs. Halver brystet på langs, skær hver halvdel i 3-4 stykker på tværs. Gør ligeså med ryggen.

Sæt en stor, dyb og tykbundet gryde over kraftig varme, til den er meget varm. Hæld olien i og slyng den rundt. Tilsæt det mørke kyllingekød, vend og skub det, så det bruner, i Ca. 3 minutter. Tilsæt det hvide kød, svampe og bambusskud og skub og vend 2-3 minutter til.

Tilsæt vin, ingefær, stjerneanis og kanel, rør konstant til det holder op med at syde.

Tilsæt salt, rørsukker og soyasauce. Skru ned for varmen, vend og rør så kyllingen er smurt ind i soyasauce.

Hæld suppen i og tilsæt kastanjerne. Bring det i kog og lad det simre i Ca. 30 minutter til ingredienserne er møre. (Tilberedningen indtil dette punkt kan foretages dagen i forvejen).

Bring det langsomt i kog umiddelbart før serveringen. Skru op til kraftig varme. Når saucen bobler, øses den over ingredienserne. Fortsæt til saucen er kogt ind og er jævn, og aromaen er blevet fyldigere. Anret kyllingen på et varmt fad og server den rygende varm.





karakterer:
Opskriften er vist 13010 gange,
og udskrevet 213 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu