Byzantisk hirsepilaff

Byzantisk hirsepilaff, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hirse

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :     
Byzantisk hirsepilaff, billede 4 Byzantisk hirsepilaff, billede 1 Byzantisk hirsepilaff, billede 2 Byzantisk hirsepilaff, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 mellemstore auberginer i tykke skiver
 olivenolie til stegning
 salt
 peber
 
2 spsk.tahini
2 spsk.vand
0.5 citronsaft
1 fedknust hvidløg
1 tsk.shoyu Hirsepilaif
 
1 lillefinthakket løg
1 spsk.olivenolie
1 tsk.stødt koriander
175 g.hirsekorn
 
100 g.tørrede skyllede abrikoser
4 kryddernelliker
2.25 dl.hvidvin eller cider
4.5 dl.kogende vand
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn.

Sautér aubergineskiverne i olivenolie, til de er netop gyldne og bløde. Læg dem i lag i et dybt, ovnfast fad.

Bland tahini og vand i en skål. Tilsæt citronsaft, hvidløg shoyu og bland godt. Hæld det over auberginerne og bag retten - utildækket - 20 min. Hold det varmt.

Sautér imens løget i 1 spsk olivenolie 3-4 min., til det er blødt. Tilsæt hvidløg, koriander og hirse og steg 2-3 min. mere.

Skær abrikoserne i tynde skiver. Kom dem i gryden med kryddernelliker, hvidvin eller cider og kogende vand. Bring gryden i kog igen og lad det simre 20 min., eller til hirsen er kogt. Smag til og server det varmt sammen med auberginerne

karakterer:
Opskriften er vist 43031 gange,
og udskrevet 399 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Rosiner kan erstatte abrikoser - især de lyse nutana rosiner er fine. Erstat det kogende vand med en god grøntsagsbouillon. Server en skål eller to med sorte og grønne oliven samt evt. også syltede hvidløgsfed. Det er sundt og godt. Retten kan smages til med lidt harrisa (fra Marokko) - det er godt; alternativt kan man tilsætte en lille smule chilipulver eller cayennepeber. Smag til med cirtonsaft. En rest kan dagen derpå fyldes i artiskokbunde fra dåser (som først er skyllet grundigt) - denne anretning lunes sammen med et godt brød og evt. hele bagte hvidløg som efterfølgende kan smøres ud over brødet. Kryddernelliker kan udelades hvis man ikke synes om den karakteristiske smag. Kogte kikærter er en oplagt mulighed at tilsætte idet det er velsmagende og berigende i forhold til proteiner i denne gode veganske ret. Shoya er lig soja eller soya samt tamari (mere eller mindre). Der kan drysses med hele eller grofthakkede madler som flittigt bruges i det marrokanske køkken. Det beriger retten. Friske koriander og tomatbåde er smukke som pynt hvis det er til en gæstmiddag om end man også i det daglige jo da bør tænke på at det øjet ser er ej del af den smagsoplevelse man får.