Klumpekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt farin og honning i en gryde ved svag varme. Når blandingen er smeltet tages gryden af varmen og køles lidt ned.
Tilsæt de sammenpiskede æg og sigt mel og krydderier i blandingen. Tilsæt fyld. Fordel i bradepande med bagepapir. Bages ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 60 minutter. Den afkølede kage pyntes med sigtet flormelis og rosenblade. Tips: Man kan væle at lave kagen uden fyld. Kagen serveres med en krydret gløgg. |
|
Opskriften er vist 40207 gange,
og udskrevet 232 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-11-18 19:31:32 Det blev en meget fast dej som måtte trykkes ud i bradepanden (23x33 cm.). Vi brugte 150 g. dadler, 150 g. mandler, 100 g. rosiner og 100 g. pomerans (kandiseret orangeskal). Kagen blev en anelse sort ved 60 minutter, så den skulle måske have haft mindre tid, den blev for hård til min smag. Mille - 2005-01-01 01:01:01 Prøv den her kage...den er faktisk rigtig god...mums |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne