Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Klumpekage

Klumpekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Klumpekage, billede 4 Klumpekage, billede 1 Klumpekage, billede 2 Klumpekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Klumper:
300 g.farin
250 g.honning
600 g.hvedemel
1 spsk.potaske
2 tsk.stødt nellike
2 tsk.stødt kanel
3 sammenpiskede æg
 
 Fyld:
 figner
 dadler
 rosiner
 mandler
 hasselnødder
 valnødder
 kandiseret orangeskal
 
 ca. 500 gr. fyld - afhængig af hvad man har eller har lyst til.
 
 Pynt:
 rosenblade
 flormelis
 
Opskrift:
Smelt farin og honning i en gryde ved svag varme. Når blandingen er smeltet tages gryden af varmen og køles lidt ned.

Tilsæt de sammenpiskede æg og sigt mel og krydderier i blandingen. Tilsæt fyld.

Fordel i bradepande med bagepapir. Bages ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 60 minutter.

Den afkølede kage pyntes med sigtet flormelis og rosenblade.

Tips:

Man kan væle at lave kagen uden fyld. Kagen serveres med en krydret gløgg.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 34686 gange,
og udskrevet 197 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2008-11-18 19:31:32
Det blev en meget fast dej som måtte trykkes ud i bradepanden (23x33 cm.). Vi brugte 150 g. dadler, 150 g. mandler, 100 g. rosiner og 100 g. pomerans (kandiseret orangeskal). Kagen blev en anelse sort ved 60 minutter, så den skulle måske have haft mindre tid, den blev for hård til min smag.

Mille  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv den her kage...den er faktisk rigtig god...mums