vagtler a ca. 150 g. (istandgjorte)2 vagtler a ca. 150 g. (istandgjorte)
1
mellemstort hakket løg1 mellemstort hakket løg
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
1
spsk.
hakket persille1 spsk. hakket persille
1
dl.
tør hvidvin1 dl. tør hvidvin
4
dl.
klar lammefond4 dl. klar lammefond
6
blade
husblas6 blade husblas
en håndfuld friske spinatblade, friske krydderurter efter smag og udbud, hakket. en håndfuld friske spinatblade, friske krydderurter efter smag og udbud, hakket.
salt salt
friskkværnet peber friskkværnet peber
vinaigrette:
vinaigrette:
1.5
tsk.
dijonsennep1.5 tsk. dijonsennep
1.5
tsk.
mild vineddike1.5 tsk. mild vineddike
4-5
spsk.
olivenolie4-5 spsk. olivenolie
1
spsk.
koldt vand1 spsk. koldt vand
Opskrift:
Kødet skæres i tern på ca. 2x2 cm., lægges i et fad og drysses med salt og peber.
Løg, hvidløg, persille vendes i kødet, og vin og fond hældes over.
Stilles koldt i 12 timer.
Det hele kommes derefter i en gryde, bringes i kog og simrer svagt i ca. 1 1/2 time.
Vagtelbrysterne krydres, pakkes ind i spinatblade og dampes i 3 minutter i lidt vand.
I en postejform fordeles lammekødet med vagtelbryster i midten.
Fonden, kødet er kogt i, sies gennem et klæde og reduceres, til der er ca. 3 dl.
Husblas opblødes i koldt vand, knuges fri for væde og piskes i den varme fond.
1-2 spsk. friske hakkede krydderurter kan tilsættes fonden inden den hældes over kødet.
Stilles i køleskab til afkøling.
Den er bedst efter 2 dage på køl.
Anrettes i små skiver omgivet af en eller flere slags af årstidens salater, vendt i let vinaigrette.
Vinaigrette:
Senneppen piskes med eddiken.
Olien piskes gradvist heri, som når man laver mayonnaise.
Til sidst piskes vandet i og der krydres let med peber.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 8253 gange, og udskrevet 141 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider