Lamme- og vagtelsylte med lille torvesalat

Lamme- og vagtelsylte med lille torvesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
900 g.lammebryst uden ben
2 vagtler a ca. 150 g. (istandgjorte)
1 mellemstort hakket løg
1 fedhvidløg
1 spsk.hakket persille
1 dl.tør hvidvin
4 dl.klar lammefond
6 bladehusblas
 en håndfuld friske spinatblade, friske krydderurter efter smag og udbud, hakket.
 salt
 friskkværnet peber
 
 vinaigrette:
1.5 tsk.dijonsennep
1.5 tsk.mild vineddike
4-5 spsk.olivenolie
1 spsk.koldt vand
 
Opskrift:
Kødet skæres i tern på ca. 2x2 cm., lægges i et fad og drysses med salt og peber. Løg, hvidløg, persille vendes i kødet, og vin og fond hældes over. Stilles koldt i 12 timer.

Det hele kommes derefter i en gryde, bringes i kog og simrer svagt i ca. 1 1/2 time. Vagtelbrysterne krydres, pakkes ind i spinatblade og dampes i 3 minutter i lidt vand.

I en postejform fordeles lammekødet med vagtelbryster i midten. Fonden, kødet er kogt i, sies gennem et klæde og reduceres, til der er ca. 3 dl. Husblas opblødes i koldt vand, knuges fri for væde og piskes i den varme fond. 1-2 spsk. friske hakkede krydderurter kan tilsættes fonden inden den hældes over kødet. Stilles i køleskab til afkøling. Den er bedst efter 2 dage på køl.

Anrettes i små skiver omgivet af en eller flere slags af årstidens salater, vendt i let vinaigrette.

Vinaigrette:
Senneppen piskes med eddiken. Olien piskes gradvist heri, som når man laver mayonnaise. Til sidst piskes vandet i og der krydres let med peber.


karakterer:
Opskriften er vist 8403 gange,
og udskrevet 141 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu