Thailandsk bouillonfondue

Thailandsk bouillonfondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.oksefilet
 
 Agurke - løgpickles
300 g.agurk
4 rødløg
2 små chilipebre
5 spsk.Eddike
4 spsk.Farin
 salt
 
 Sauce:
3 skalotteløg
2 fedhvidløg
125 g.usaltede jordnødder
2 dl.Usødet kokosmælk
 chilipulver
 stødt koriander
 friskkværnet peber
 
 Endvidere:
300 g.kyllingebrystfilet
40 g.frisk ingefær
2 citroner
2 spsk.Sojasauce
1.5 l.hønsebouillon
1 spsk.Friske korianderblade eller 1 tsk. Korianderpulver
 
Opskrift:
Læg kødet et par timer i fryseren, så er det nemmere at skære i skiver.

Skyl agurken, flæk den og skær den i tynde skiver. Pil rødløgene og skær dem i tynde både.

Flæk chilipebrene, skrab kernerne ud og skær pebrene i meget små terninger.

Kog eddike, 1 dl. Vand, farin og ½ tsk. Salt i en gryde. Kom agurkeskiverne, løg og chili i gryden, kog det i 3-4 minutter og lad det køle af i lagen.

Pil skalotteløg og hvidløg og mix det med jordnødder og kokosmælk.

Hæld saucen i en gryde, krydr med chili, koriander, salt og peber. Kog det op under omrøring og køl det af.

Skær kyllingebryst og oksekød i ganske tynde skiver.

Skræl og riv ingefæren. Vask citronerne og riv skallen fint. Pres citronsaften. Bland citronsaften med ingefær, 1 tsk. Koriander og soyasauce. Hæld det over kødet og lad det trække ca. 1 time. Vend rundt i det et par gange undervejs og læg kødet på 1-2 fade.

Kog hønsebouillonen op og tilsæt citronskallen Hæld det i en bred gryde og sæt det på rechauden. Kom korianderblade i bouillonen.

Stik kødet på fonduegafler eller læg det i fonduesigter. Kog det i bouillonen og spis agurke-løgpikles og jordnøddesauce til.

Som tilbehør kan du servere champignonskiver, snittet kinakål, ris, chilisauce, soyasauce, grøn salat med vinaigrette, tør hvidvin eller jasminte.

Tips:

Brug endelig usødet kokosmælk til jordnøddesaucen. Du kan selv lave mælken på følgende måde. Kog 100 g. kokosmel ca. 5 minutter i ¼ l. mælk og ¼ l vand. Hæld den gennem en sigte og mål den ønskede mængde af.





karakterer:
Opskriften er vist 14190 gange,
og udskrevet 361 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu