Thailandsk bouillonfondue
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Oprindelsesland : Thailand Indsendt : Red : |
|
|
Læg kødet et par timer i fryseren, så er det nemmere at skære i skiver.
Skyl agurken, flæk den og skær den i tynde skiver. Pil rødløgene og skær dem i tynde både. Flæk chilipebrene, skrab kernerne ud og skær pebrene i meget små terninger. Kog eddike, 1 dl. Vand, farin og ½ tsk. Salt i en gryde. Kom agurkeskiverne, løg og chili i gryden, kog det i 3-4 minutter og lad det køle af i lagen. Pil skalotteløg og hvidløg og mix det med jordnødder og kokosmælk. Hæld saucen i en gryde, krydr med chili, koriander, salt og peber. Kog det op under omrøring og køl det af. Skær kyllingebryst og oksekød i ganske tynde skiver. Skræl og riv ingefæren. Vask citronerne og riv skallen fint. Pres citronsaften. Bland citronsaften med ingefær, 1 tsk. Koriander og soyasauce. Hæld det over kødet og lad det trække ca. 1 time. Vend rundt i det et par gange undervejs og læg kødet på 1-2 fade. Kog hønsebouillonen op og tilsæt citronskallen Hæld det i en bred gryde og sæt det på rechauden. Kom korianderblade i bouillonen. Stik kødet på fonduegafler eller læg det i fonduesigter. Kog det i bouillonen og spis agurke-løgpikles og jordnøddesauce til. Som tilbehør kan du servere champignonskiver, snittet kinakål, ris, chilisauce, soyasauce, grøn salat med vinaigrette, tør hvidvin eller jasminte. Tips: Brug endelig usødet kokosmælk til jordnøddesaucen. Du kan selv lave mælken på følgende måde. Kog 100 g. kokosmel ca. 5 minutter i ¼ l. mælk og ¼ l vand. Hæld den gennem en sigte og mål den ønskede mængde af. |
|
Opskriften er vist 14190 gange,
og udskrevet 361 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne