Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Græsk pastitsio (Græsk Lasagne )

Græsk pastitsio (Græsk Lasagne ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Græsk pastitsio (Græsk Lasagne ), billede 4 Græsk pastitsio (Græsk Lasagne ), billede 1 Græsk pastitsio (Græsk Lasagne ), billede 2 Græsk pastitsio (Græsk Lasagne ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.lange makaroni
2-3 spsk.olivenolie
 
 Kødsovs:
2 løg
500 g.hakket oksekød
1 ds.hakkede tomater
 evt.lidt vand
0.5 tsk.stødt allehånde
0.5 tsk.stødt nellike
 revet muskatnød
 salt
 peber
 
50 g.revet parmesan
 
 Becemelsauce:
100 g.smør
5 spsk.hvedemel
10 dl.sødmælk
 salt
4 æg
 
Opskrift:
Kog makaronien i vand tilsat salt og et par spsk olie (de må gerne koge lidt længere tid end normalt).

Kødsovs:
Varm olivenolien op i en gryde og svits de hakkede løg heri. Brun kødet godt og tilsæt de flåede tomater samt lidt vand. Smag til med krydderier. Kog ca. en halv time og tilsæt evt. mere vand (det må ikke blive alt for "tørt").


Læg 3/4 af makaronien i et ovnfast fad (ca. 23x35 cm) og hæld sovsen over. Drys reven parmesan over. Læg derefter resten af makaronien over.

Becemelsauce:
Lav en bechamel-sauce af smør, mel og sødmælk. Smag til med salt og tag af varmen. Pisk æggene i. Hældes over retten i et nogenlunde jævnt lag.


Bages i alm. ovn 180 (varmluftovn ved 160 grader) til den får en pæn, gylden overflade (alt mellem 40 minutter og 1 time).

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (29 stemmer)

Opskriften er vist 42851 gange,
og udskrevet 942 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2018-01-20 14:29:11
Jeg genopvarmer i ovnen ved 200 grader C. ca 35 minutter direkte fra køleskabet, det passer fint at den bliver gennemvarm uden at tage mere farve

guccihunden  -  2014-10-17 14:20:13
Nå vil nu kommenterer min ældre kommentar nemlig med at I dag vil jeg lave Pastitio som en overraskelse til en jeg kender og det er jo fedt man kan lave den på forhånd og så varme den efterfølgende for så vil jeg lave den om snart smiler. Sjovt nok så har jeg nævnt mathilde mornais sovsen sidste gang. den har jeg tænkt mig at bruge idag som den nemme løsning. Godt nok spændt på hvordan det forløber Men I hører nærmere om et par år

Guccihunden   -  2011-07-07 19:57:38
Det bedst at lave bechamelsovsen når alt det andet er lavet først. Tjek evt. ud hvordan man laver bechamels sauce der flere opskrifter her på siden. Jeg gjorde jeg jeg kom næsten en hel pose Aanetti Grano Padano revet ost ned i bechamelsaucen i stedet for at strø det hen over makaronierne. Osten er i en grøn pose fåes både i føtex og netto. Makaroni skal koges 6-8 minutter. Jeg gav dem 12 minutter. Det er passende. Jeg er ikke stiv i bechamelsauce men jeg lavede det til at have samme konsistens som morney Mathildes sauce. Nu venter jeg lige med at piske de 4 æg i saucen til jeg skal lægge det hele sammen og have det ind i ovnen. Jeg laver det her dagen inden gæsterne kommer da der står den sagtens kan laves dagen i forvejen da retten normalt skal fint kan laves dagen før man skal bruge den. Bager den 40 minutter og så kan den blive varmet op i morgen.' Jeg skriver en kommentar om resultatet