Hollandsk ostefondue

Hollandsk ostefondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Holland

HollandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.julesalat
1 mellemstort blomkål
 salt
750 g.fuldkornshvedebrød
2.5 dl.tør hvidvin
1 spsk.Citronsaft
250 g.mellemlagret gouda
250 g.mild gouda
3 tsk.Majsstivelse
 hvid peber
1-2 spsk.Genever eller gin
 
Opskrift:
Del julesalaten i blade og skyl dem under koldt rindende vand. Skyl blomkålen og del den i buketter. Blancher dem et par minutter i letsaltet vand og lad dem dryppe tørre i en sigte. Skær brødet i mundrette terninger.

Varm hvidvin og citronsaft i en fonduegryde. Riv osten og tilsæt den lidt ad gangen. Rør hele tiden i ottetaller mens osten smelter.

Rør majsstivelsen med 2 spsk. Koldt vand og kom den i fonduen. Lad det koge op, krydr med peber og tilsæt genver eller gin. Sæt ostefonduen på rechauden

Stik blomkålsbuketter og brød på fonduegaflen og dyp det i osten. Hold i den ene ende af julesalatbladene og dyp dem i fonduen.

Tips:

Peberfrugt i eddikelage (kan købes færdig på glas), sprød nøddesalat, hvidvin eller øl smager godt til.





karakterer:
Opskriften er vist 12879 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-12 12:33:12
Det hele kommer jo fra holland alt osten