Fiskefondue med krondild

Fiskefondue med krondild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
250 g.frisk spinat
 salt
400 g.rødtungefilet
400 g.lakse- eller ørredfilet
2 dl.Piskefløde
2 dl.Creme fraiche 18%
 hvid peber
 stødt koriander
 citronsaft
1 usprøjtet appelsin
4 spsk.Mayonnaise
 cayennepeber
1-2 tsk.Flydende honning
1 l.hønsebouillon
2-3 dildkroner eller 2 bdt. Dild
 
Opskrift:
Rib spinaten for grove stilke og skyl den i flere hold koldt vand. Blancher spinaten 1 minut i rigelig kogende vand

Lad spinaten dryppe godt tør i en sigte.

Skær fisken i mundrette stykker. Anret laksen på et fad.

Læg spinatbladene 2-3 stykker ad gangen på et bræt, så de lapper lidt ind over hinanden. Pak et stykke rødtungefilet ind i spinaten og læg pakkerne på et fad.

Hak resten af spinaten fint. Pisk fløden halvstiv. Bland halvdelen af fløden med spinaten og creme fraiche. Krydr med salt, peber, koriander og citronsaft.

Skyl og tør appelsinen. Riv skallen fint og pres saften.

Rør appelsinskal og saft med mayonnaise og resten af fløden. Krydr med salt, cayennepeber og honning.

Varm bouillonen i en lav gryde og sæt den rechauden. Tilsæt krondilden. Stik fiskestykker og spinat på fonduegafler og lad dem mørne i den varme bouillon.

Grøn salat med vinaigrette flutes og hvidvin passer til.

I stedet for spinat kan man bruge savoykål eller icebergsalat. Fiskepakkerne skal stikkes godt op på fonduegaflerne, ellers falder de ned i bouillonen.





karakterer:
Opskriften er vist 10648 gange,
og udskrevet 181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu