Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Julebitter

Julebitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kryddersnaps (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Snaps

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandKilde : Danmarks radio

Indsendt :



Ingredienser:
1.5 stang hel kanel
3 tsk.pulv. kardemomme
2 tsk.hele nelliker
4 tsk.skåret lakridsrod
2 tsk.knust stjerneanis
2 tsk.koriander
2 tsk.galangarod
7 dl.snaps (40%
 
Opskrift:
Bland ingredienserne sammen i en skål med 0,7 l snaps (40%)

Lad det trække i 8 dage

Filtreres 2 gange

lagring i 3 måneder og nydes stuevarm

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (9 stemmer)

Opskriften er vist 28085 gange,
og udskrevet 792 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

ove Mikkelsen  -  2017-10-04 12:46:28
Jeg laver kryddersnapse til mølleparkens plejecenter i Sønderborg. Kunne godt tænke mig nogle flere opskrifter på kryddersnapse da vi laver ca 100 om året M.V.H. Ove

Peter Arnbjerg  -  2015-04-16 23:02:14
Jeg bruger kun hele krydderier, hvor korianderfrø, stjerneanis og hele kardemommekapsler flækkes i morter. Derudover plejer jeg at bruge klar vodka, da det er billigst og smagsneutral. Jeg sier kun snapsen groft i alm. hulsi. Det giver lidt bundfald, men der går alt for meget til spilde ved at bruge filter og tragt. Bundfaldet gør ikke noget, da det jo er fine krydderier som ikke tager skade af at komme indenbors. I stedet for Galangarod kan man bruge rigeligt med ingefær, som er billigere og nemt at få fat på (rødderne er i familie med hinanden).Jeg har også forsøgt mig med at proppe ingefæren igennem en slowjuicer før den skal i snapsen for at få mest mulig smag og dråber ud af indholdet, frem for at skære den i skiver eller at rive den, hvilket var godt. Jeg har også forsøgt mig med at gøre det samme med ingefæren før den hældes på flaske, men det synes jeg ikke gør den store forskel. Derudover har jeg også forsøgt mig med at slynge hele misæren i en saltalslunge, for at se, om jeg kunne få nogle få dråber ud af det, men det er et stort arbejde med meget lille gevinst. Man kan være heldig at kunne købe frisk galangarod i asiatbutikken Far-East Trading, Banegårdsgade tæt ved Aarhus H. Jeg har ikke prøvet at lave snaps på dette. Man kan også bestille tørret, granuleret galangarod via Matas fra uge til uge fra www.natur-drogeriet.dk Smags nuancerne ændrer sig meget fra den er hældt på flaske. Først er den meget skarp pga. ingefæren, så ændrer den karakter og bliver mere rund med årene og nuancerne fra krydderierne træder tydeligere frem hele vejen rundt.

Daniel  -  2008-11-25 09:38:32
Kanon Bitter.... kan klart anbefales. Man kan undlade Galangarod, da den kan være svær at finde.