Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Lettisk Kringel

Lettisk Kringel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Letland

LetlandIndsendt :



Ingredienser:
1.5 pakkeaktiv tørgær
0.5 kopvarmt vand (lunken)
 
 Overtræk/glasur
2 koppermælk kogt og afkølet til lunken
1 æg (pisket)
2 koppersukker
 smuttede og hakkede mandler (mandel splitter)
1 tsk.salt
 flormelis
1 tsk.stødt kardemomme
5 æggeblommer
8-9 koppersigtet hvedemel
1 kopsmeltet smør
 


Opskrift:
Opløs gæren i det lunkne vand. Irør mælken med sukker, salt, kardemomme, æg - og nok mel (ca. 2 kopper) til en let dej (pandekagetyk dej). Pisk indtil dejen er blød og elastisk. Tilsæt ca. 3 kopper mel og pisk igennem, dejen skal være helt glat og blank. Tilsæt smeltet smør. Pisk igen til dejen er blank og glat. Irør det overskydende mel indtil dejen bliver stiv. Vend dejen ud på borpladen som er letstrøget med mel, tildæk med en skål og lad det hvile i 15 min.

Ælt dejen til den er blød og satinagtig. Fyld dejen i en forsmurt skål, vend dejen så den har en smurt top. Tildæk dejen med et viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse. Bank dejen ned og lad den igen hæve til dobbelt størrelse. Vend dejen ud på borpladen som er letstrøget med mel, form dejen til to flettede brød eller til en kringle-form (saltkringle form). Smør overfladen med det piskede æg og mandelsplitterne, bages i en 170 grader varm ovn i ca. en time.
Pas på med ikke at overbage brødet hvis du kan li' blødt og letter klægt brød. Når du tager det færdige brød ud af ovnen drysses det med flourmelis

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)

Opskriften er vist 9552 gange,
og udskrevet 129 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu