Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hjemmelavet pasta 3 slags

Hjemmelavet pasta 3 slags, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :



Ingredienser:
 Grundopskrift : (Fettuccine)
300 g.durumhvedemel
3 æg
1 spsk.olie
 
 Spinatpasta :
200 g.frisk spinat eller 100 g frossen
300 g.durumhvedemel
3 æg
1 tsk.olie
 
 Tomatpasta :
1 tomat
2 spsk.koncentreret tomatpuré
300 g.durumhvedemel
3 æg
1 spsk.olie
 


Opskrift:
Melet hældes i en skål. Æggene slås ud og tilsættes sammen med olien. Ingredienserne røres sammen med en gaffel. Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem med hænderne i ca. 10 minutter. Den skal være blank, elastisk og have en passende sejhed. Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand. Er den for fugtig og klistret, så tilsæt lidt mere mel.

Hviler ca. 10 minutter, hvorefter den udrulles på en pastamaskine. Dejen rulles igennem pastamaskinens valser op til 7 gange, så der dannes tilpas tynde plader. Dejpladerne tørrer ca. 30 minutter, inden de skæres i tynde strimler.

Kan opbevares i køleskab forsigtigt spredt ud på en bakke så strimlerne ikke klumper sammen.

Fremgangsmåde (Spinatpasta)
Spinaten skylles, stilkene nippes af og den blancheres 1 minut i en anelse vand. Blendes, bestem selv hvor fint. Den blendede spinat tilsættes melet sammen med æg og olie. Ellers samme fremgangsmåde som i grundopskriften for pasta.

Fremgangsmåde : (Tomatpasta)
Skind og kerner fjernes fra tomaten, det resterende kød blendes med tomatpureen. Tilsæt melet sammen med æg og olie. Justér selv farve med tomatpure. Ellers samme fremgangsmåde som i grundopskriften for pasta.

Tips:

Den friske pasta skal koges i ca. 2-3 minutter i rigeligt letsaltet vand tilsat lidt olie.



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)

Opskriften er vist 61768 gange,
og udskrevet 1386 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

Kommentarer

Nillow  -  2012-12-06 14:57:37
Denne pasta, er pissefræk. der er ikke noget pjat

linda  -  2007-12-29 20:30:14
Jeg vil prøve at lave pasta med spinat. Det er korrekt man skal bruge tipo 00 mel, men man KAN også bruge durum og alm. hvedemel. Det smager under alle omstændigheder dejligt med hjemmelavet pasta :)

Alfang  -  2007-11-21 21:28:54
Normalt bruger man ikke durummel til pasta. men man kan evt. tilsætte 10 %. Brug i stedet Italiensk "00" mel eller pizza mel