Varm æblekage

Varm æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Susanne Barnholdt

Indsendt :
Varm æblekage, billede 4 Varm æblekage, billede 1 Varm æblekage, billede 2 Varm æblekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
12 Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
4 Tvebakker 1 pose tvebakker vejer ca. 300 gram, og en enkelt tvebak vejer ca 10 gram.
700 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
150 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Makroner og tvebakker knuses i en pose og lægges i et smurt, lidt højt tærtefad.

De skrællede og rensede æbler rives groft og blandes med sukker og kanel. Blandingen lægges i fadet.

Nøddekernerne hakkes groft og drysses ind over.

Evt. et par små klatter smør ind over. Bages ved 175 grader C. alm. ovn i 35 minutter.

Serveres med flødeskum, is eller creme fraiche efter smag.


karakterer:
Opskriften er vist 109473 gange,
og udskrevet 5016 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8713 (2074 kcal)
KJ pr. Pers. 2178 (518 kcal)
Vægt ialt 1017 gram
Vægt pr. Pers. 254 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 856 KJ (203 kcal)
Protein 2.8 gram
Fedt 12.0 gram
Kulhydrat 22.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

sally  -  2011-10-23 15:08:05
vi er ikke glade for valnødder, så kan vi ikke bare bruge hakkede mandler istedet for

IH  -  2009-04-14 17:36:36
Da jeg ikke kan tåle nødder ville jeg prøve at bruge hakket chokolade i istedet for.

Herdis  -  2008-03-03 09:41:53
En rigtig god kage både til kaffe og som dessert.

mig  -  2007-08-26 20:10:42
Tip: Brug brun farin i stedet for alm. sukker!

Annette  -  2007-01-04 18:05:24
namme namme hvor er den lækker

Anne-Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk dessert og meget nem at lave, og man behøver ikke bruge smør.

Hosta  -  0000-00-00 00:00:00
Det er bare mundgodt

henriette  -  0000-00-00 00:00:00
meget, meget lækker til enhver lejlighed

Gitte Lyons  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig god kage

  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig god