Pasta frolla (Italiensk piedej)

Pasta frolla (Italiensk piedej), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Grundej

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :

Ingredienser:
200 g.hvedemel
12 spsk.smør eller fedt der holder stuetemperatur men ikke må være blød
4 æggeblommer
25 g.sukker
3 spsk.tør marsala
1 tsk.friskreven citronskal
0.5 tsk.salt
 
Opskrift:
I en stor blandeskål hælder de melet, laver en fordybning i midten. Hæld smørret, æggeblommer, sukker, marsala, citronskal og salt i, og med fingrene blander de nu alle ingredienser sammen, sørg for at alt melet opsuges. Med håndfladerne arbejder de dejen sammen, indtil den er smidig og kan samles i en bold. Pas på ikke at arbejde mere i dejen end højst nødvendigt. Den kan rulles ud med det samme, men hvis de finder den for fedtet, kan de afkøle den i ca 1 time, indtil den er fast men ikke hår.

Forvarm ovnen til 150 grader. Bræk ca. ¼ af dejen fra, drys den let med mel og dæk med pergament eller plastfolie, sæt den til side i køleskabet. Resten former de igen til en bold og lægger den på et melpudret bord. Med håndfladerne banker de dejen ud, til den er ca. et par cm. tyk, drys med mel på begge sider, så de hindrer, at dejen bliver hængende fast, når de ruller ud. Start fra midten og rul ud, idet de hele tiden vender dejen, så den rulles fra midten og ud mod kanterne. De skal rulle dejen ud, til den er ca. ¼ cm. tyk. Hvis den hænger fast i bordet undervejs, må de løfte den med en paletkniv og pudre med lidt mel under den.

Nu smører de bund og sider på enten en springform eller en pieform med løs bund. Rul dejen op på kagerullen og læg den over formen, så de har rigelig vidde på midten. Pres nu dejen på plads i formen, så den dækker bunden og siderne, men pas på ikke at strække den, så den bliver tyndere nogle steder. Til slut ruller de kagerullen hårdt over kanten af formen, så de får skåret de overflødige af.

Pak nu den dej ud, de har tilbage, og rul den ud på samme måde som lige nævnt. Skær den i lange strimler, der er ca. 1½ cm. brede


karakterer:
Opskriften er vist 10654 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lone  -  0000-00-00 00:00:00
hvilken slags fyld egner sig bedst i denne pie