Crostata di ricotta (ostepie)

Crostata di ricotta (ostepie), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Pasta frolla:
200 g.hvedemel
12 spsk.smør eller fedt der holder stuetemperatur men ikke må være blød
4 æggeblommer
25 g.sukker
3 spsk.tør marsala
1 tsk.friskreven citronskal
0.5 tsk.salt
 
 Ricotta fyld:
1000 g.Ricotta, friskost
50 g.sukker
1 spsk.hvedemel
0.5 tsk.salt
1 tsk.Vaniljeessens
1 tsk.friskreven appelsinskal
5 æggeblommer
1 spsk.hvide rosiner
1 spsk.syltet orangeskal i terninger
1 spsk.syltet citronskal i terninger
2 spsk.snittede skoldede mandler eller pinjenødder
1 æggehvide pisket sammen med 1 spsk. vand
 
Opskrift:
Pasta frolla (piedej)
I en stor blandeskål hælder de melet, laver en fordybning i midten. Hæld smørret, æggeblommer, sukker, marsala, citronskal og salt i, og med fingrene blander de nu alle ingredienser sammen, sørg for at alt melet opsuges. Med håndfladerne arbejder de dejen sammen, indtil den er smidig og kan samles i en bold. Pas på ikke at arbejde mere i dejen end højst nødvendigt. Den kan rulles ud med det samme, men hvis de finder den for fedtet, kan de afkøle den i ca 1 time, indtil den er fast men ikke hår.

Forvarm ovnen til 150 grader. Bræk ca. ¼ af dejen fra, drys den let med mel og dæk med pergament eller plastfolie, sæt den til side i køleskabet. Resten former de igen til en bold og lægger den på et melpudret bord. Med håndfladerne banker de dejen ud, til den er ca. et par cm. tyk, drys med mel på begge sider, så de hindrer, at dejen bliver hængende fast, når de ruller ud. Start fra midten og rul ud, idet de hele tiden vender dejen, så den rulles fra midten og ud mod kanterne. De skal rulle dejen ud, til den er ca. ¼ cm. tyk. Hvis den hænger fast i bordet undervejs, må de løfte den med en paletkniv og pudre med lidt mel under den.

Nu smører de bund og sider på enten en springform eller en pieform med løs bund. Rul dejen op på kagerullen og læg den over formen, så de har rigelig vidde på midten. Pres nu dejen på plads i formen, så den dækker bunden og siderne, men pas på ikke at strække den, så den bliver tyndere nogle steder. Til slut ruller de kagerullen hårdt over kanten af formen, så de får skåret de overflødige af.

Pak nu den dej ud, de har tilbage, og rul den ud på samme måde som lige nævnt. Skær den i lange strimler, der er ca. 1½ cm. brede


Ricottafyld:
Bland ricottaosten med 50 g. sukker, melet, saltet, vanillen, den revne appelsinskal og æggeblommerne. Arbejd det sammen, indtil det er omhyggeligt blandet. Hæld rosinerne og den syltede appelsin- og citronskal ved. Dette fyld fordeler de i den forbagte pieskal. Sørg for at fyldet er jævnt fordelt over hele overfladen. Drys med mandlerne og væv nu et gitter af dejstrimler over hele pien. Overstryg disse strimler med æggehvide-vandblandingen og bag pien på den midterste rist i ovnen i ca. 1-1¼ time, eller indtil pien er gylden, og fyldet fast.

Tag pien ud af ovnen og fjern ydersiden af formen, men lad pien forblive på bundfladen. Sæt den til afkøling på en bagerist. Hvis de foretrækker at fjerne bundfladen før serveringen, bør de vente til pien er helt kold, og så løsne bunden med en bred spartel eller paletkniv. Kør samtidig pien over på det serveringsfad de vil bruge.


karakterer:
Opskriften er vist 12618 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu