Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice











Chicken hot pot

Chicken hot pot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingeoverlår

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :


Chicken hot pot, billede 4 Chicken hot pot, billede 1 Chicken hot pot, billede 2 Chicken hot pot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Kyllingeoverlår med rygben 1 kyllingeoverlår vejer gennemsnitligt 225 gram, heraf er ca. 25% ben.
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
40 gram Svampe, tørrede
2.5 cm. Ingefær, frisk
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sherry. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

De tørre svampe lægges i varmt vand i mindst 30 minutter.

Kyllingelårene paneres i Maizena og brunes i en gryde i olie, evt. af et par gange, tages op.

Vand og bouillon koges op i gryden sammen med pressede hvidløg, finthakket ingefær, sojasauce, sherry i ca. 5 minutter. Derefter tilsættes ekstra maizena sammen med lidt koldt vand. Lad stå i nogle minutter - dette er den jævnede sauce.

Kyllingelårene lægges i en kasserolle, tilsat skiveskåret forårsløg, svampe og den jævnede sauce; kog i ca. 45 minutter i ovn på 180 grader C. alm. ovn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (53 stemmer)

Opskriften er vist 139674 gange,
og udskrevet 1929 gange.


Energi:
KJ total 15522 (3695 kcal)
KJ pr. Pers. 3880 (923 kcal)
Vægt ialt 3268 gram
Vægt pr. Pers. 817 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 474 KJ (113 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

>-<  -  2012-04-12 15:39:00
spis med pinde! o.


  -  2011-10-30 23:46:44
Kan jeg bruge andet end sherry? Er vild med denne ret og glæder mig til at lave den :)


Pia  -  2011-02-23 15:15:59
Øv altså, jeg mistede fuldstændig lysten til den ret, da jeg klikkede på det første af de små billeder. I min verden rengøres kyllingelår... alt andet er for klamt


caroline  -  2009-01-24 17:36:42
den er god. din middag til hele familien.


Per  -  2009-01-16 00:34:56
Den kan også laves i et ildfast fad, men det er da nemmere hvis gryden kan gå i ovnen, det sparer en opvask :D


l.beckvard  -  2009-01-13 13:21:34
Ganske vist er jeg ikke en ørn i køkkenet - men en kasserolle i ovnen? Er det ikke bedre med et ildfast fad?


emma  -  2008-06-18 08:33:10
jeg syndes det smager godt det er en flot ret men også meget lækker kyllinge lårne er bare lækre med det sojasouse