Fondue med fisk

Fondue med fisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspættefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2.5 dl.olivenolie
250 g.chalotteløg
2 gulerødder
1 ds.flåede tomater (500 gr)
4 spsk.konc. tomatpuré
1 spsk.finthakkede krydderurter (oregano og persille)
1 dl.tør vermouth
 salt
 peber
 
500 g.rødspættefileter
2 citroner
1 dl.olivenolie
2 spsk.finthakket persille
1 tsk.mild paprika
 salt
 peber
 
Opskrift:
Marineringen:
Skær rødspættefileterne i passende portionsstykker og læg dem i en skål. Pres saften fra citronerne og bland den med olie, persille, paprika, salt og peber. Hæld marinaden over fisken og stil den koldt ca 1 time. Vend fisketerningerne af og til.

Fonduesaucen:
Gør chalotteløg og gulerødder i stand. Hak løgene fint og riv gulerødderne groft. Svits grøntsagerne i olien, uden at de bruner. Tilsæt de flåede tomater med væden samt den konc. tomatpuré. Lad saucen koge ca 30 min ved svag varme uden låg, til saucen er jævn. Tilsæt krydderurter og vermouth og smag til med salt og peber.

Anretning:
Hæld marinaden fra fiskestykkerne og læg dem i 4 portionsskåle. Hæld fonduesaucen i fonduegryden og varm den op. Lad hver især sætte fiskestykker på fonduegaflerne og koge dem i tomatsaucen et par min.

Tips:

Byd flûtes til. Brødet kan evt. flækkes på langs, smøres med hvidløgssmør og varmes i ovnen. Skær det i mindre stykker, inden det sættes på bordet. Fiskeboller, hummerhaler, muslinger og rejer, med eller uden skal, kan erstatte eller supplere de marinerede rødspættefileter.





karakterer:
Opskriften er vist 13673 gange,
og udskrevet 245 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu