Opskrift på schweizisk ostefondue

Opskrift på schweizisk ostefondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Schweiz

SchweizIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 overskåret fed hvidløg
3 dl.tør hvidvin
1 spsk.citronsaft
1.5-2 spsk.maizena eller hvedemel
450 g.reven emmentaler (eller en kombination af emmentaler og gruyère)
2-3 spsk.kirsch (valgfrit)
 hvid peber
 Muskatnød, friskrevet
 
 Tilbehør:
2 skiverfranskbrød (eller italiensk brød eller flute) med skorpe skåret i terninger på 3 centimeter
 Kogt kylling skinke rejer
 Rå eller kogte grøntsager
 
Opskrift:
Gnid en kasserolle indvendig med et overskåret hvidløgsfed som derefter smides ud. Hæld vin og citronsaft ned i kasserollen og varm det op over jævn varme til kogepunktet, men undgå at det kommer i kog. I en skål blandes maizena/hvedemel med den revne ost. Under stadig omrøring af vinen tilsættes en håndfuld ost. Når osten er smeltet iblandes endnu en håndfuld ost. Rør indtil den er smeltet. Fortsæt på denne måde indtil al osten er smeltet. Hvis man ønsker det kan man krydre med hvid peber og muskatnød eller paprika og pulveriseret kryddernellike. Hæld det over i en fonduegryde og sæt den over svagt eller jævnt blus. Hver person har sin egen lange fonduegaffel, tallerken og almindelige gaffel. Spid noget af tilbehøret på fonduegaflen og rør det rundt i en cirkelbevægelse eller i et ottetal i fonduegryden. Tilbehøret lægges over på tallerkenen og spises med gaflen. Hvis fonduen er for tynd, tilsættes mere ost. Hvis den bliver for tyk, røres mere varm vin i. Hvis blandingen skiller, varmes den godt igennem mens der piskes kraftigt i den. Derefter skruer man ned for varmen. Blandingen skiller normalt ikke hvis man rører rundt i den hver gang man dypper tilbehøret i den

karakterer:
Opskriften er vist 68832 gange,
og udskrevet 1130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-15 23:10:48
Så jeg går ud fra, når du laver en burger. Bruger du hvad end brød, du kan finde. Og går på "jagt" efter kød du kan finde steger det og ligger det imellem brødet. Som de gamle romere gjorde! Idiot! Vi lever i det 21. Århundrede.

  -   2016-12-13 19:01:40
Ligegyldig hvad den hedder ...den er bare rigtig god og enkel at tilberede ...kan varmt anbefales...:-)

  -   2016-12-07 18:14:35
Jeg har boet i Schweiz. Der hører IKKE nudler, grøntsager, rejer og kød til. Vedkommende der har fået den ide skal have et hård klask bagi!!! Ostefondue spises fra gryden med brødtern som dyppes i den flydende ostemasse. Tilbehør derudover: varm sort te, fx earl grey og kold hvidvin...INTET ANDET. Opskriften her er gryderet med ostesovs, at påstå det er ægte schweizisk ostefondue er lodret løgn

  -   2016-01-22 09:21:05
Palle Jørgnsen; I så fald er titlen på opskriften misvisende. Der står schweizisk ostefondue, hvorfor man må antage, at opskriften er schweizisk og ikke en dansk version. Jeg kommer selv fra Schweiz og har boet der i flere år. Aldrig har jeg spist en schweizisk ostefondue med ovenstående ingredienser, pånær osten og brød. En schweizisk ostefondue består af en osteblanding samt tør hvidvin og hvidløg. Tilbehør er brød, kogte kartofler, silberzwiebeln (aner ikke hvad det hedder på dansk) og små syltede agurker.

  -   2014-02-27 16:44:24
Hvis man selv tilfører noget til opskriften, så er det ikke er den originale ostefondue og så skal den hedde noget andet!!!! :-))

  -   2010-12-08 23:56:01
øhh.. det her er Danmark orlin2 og Uffe; bare fordi man ikke gør det i Scheiz og Frankrig, betyder det da ikke at det er dårligt at tillægge andre goder.! Det kan være det faktisk smager godt.! siden der er en er gider bruge tid på at lægge en opskrift ud på nettet.!

  -   2009-10-03 14:51:10
Helt enig - jeg har boet 8 år i Frankrig, hvor man også spiser en del ostefondue - og der spises KUN brød til... I visse tilfælde kan man suppelere med kogte asparges-kartofler...

  -   2007-01-29 01:07:23
Jeg har boet i Schweiz og jeg er ALDRIG stødt på at det underlige tilbehør kylling, skinke og rejer og grøntsager spises til ostefondue. Fonduen spises KUN med brød. Desuden hører hvidvin og sort te, f. eks earl grey eller english breakfast til. Det tilbehør der nævnes her spises i forbindelse med fondue chinoise, som i al sin enkelhed er bouillon, der varmes i en gryde, grøntsager og kød i tern spiddes på gafler og dyppes i den simrende bouillon og hertil spises brød.