Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oste-skinke fondue

Oste-skinke fondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
750 g.små faste kartofler
 salt
1 tsk.kommen
50 g.spegeskinke
1 spsk.olie
450 g.emmentaler
150 g.flødeost med urter
3 dl.hvidvin
2 tsk.citronsaft
2 tsk.majsstivelse
 groftkværnet hvid peber
 reven muskatnød
 


Opskrift:
Skrub kartoflerne under koldt rindende vand. Kom dem i en gryde med lidt vand, salt og kommen og kog dem møre under låg i 20 min. Skær skinken i meget små terninger og svits dem i en gryde olie. Riv Emmentaleren groft. Bland skinke og flødeost i en fonduegryde. Tilsæt hvidvin og citronsaft og bring det i kog. Kom osten i lidt ad gangen og rør i "ottetaller", mens osten smelter. Rør mejsstivelsen ud i 2 spsk. koldt vand og hæld denne jævning i ostemassen. Lad det koge op og krydr med peber og muskat. Kartoflerne kan serveres med eller uden skræl. Ved bordet skæres kartoflerne i halve eller kvarte og dyppe i ostefonduen.

Tips:

Til denne fondue smager det godt med Peberfrugtsalat med spirer, piskles, sylte agurker, ikke for søde, lø eller rødvin.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7835 gange,
og udskrevet 129 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu