Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Bisque af fjordrejer med salat af grønærter

Bisque af fjordrejer med salat af grønærter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Fjordrejer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
750. gfjordrejer, friske
2 spsk.olivenolie
1 løg, hakket
1 porre, snittet
4 spsk.koncentreret tomatpure
1 dl.brun kalvefond
1 dl.lys kalvefond
2 dl.fiskefond
0.5 dlhvidvin
4 spsk.cognac
1 kvisttimian
1 Laurbærblad
1 fedhvidløg, hakket
5 dl.piskefløde
 


Tilbehør:
Årstidens salater 2-3 slags
4 spsk. friskbælgede ærter
croutoner af hjertebrød, ristet sprøde i smør.
Opskrift:

Rejerne kommes i spildkogende vand, tages op og bruses over med koldt vand og drysses med salt.
Rejerne pilles og skallerne gemmes.

Skallerne svitses kraftigt i olien.
De øvrige ingredienser undtaget fløden tilsættes og det koger i 10 minutter.
Suppen passeres gennem en sigte og koges igen til den er reduceret til det halve.

Lidt af piskefløden tages fra og piskes til let skum.
Resten hældes i suppen og koges igennem.
Fordel suppen i 4 små portionsforme.

Inden servering anrettes salater med de pillede rejer. friske ærter og croutoner på fire tallerkner, med plads til serveringsformene i midten.

I hver serveringsform lægges en klat flødeskum, og de sættes under den varme gril til overfladen er smukt brun. Stil dem straks på tallerknerne og server.

Tips:

Hvis man ikke har forskellige fonds stående klar, kan man anvende EN bouillon i stedet for de tre anbefalede.

Smagen vil blive knapt så koncentreret, men retten vil fungere endda.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 15601 gange,
og udskrevet 284 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu