Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Saltbrød

Saltbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Brød uden gær

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
10 dl.Lunkent vand
200 g.Solsikkekerner
1 tsk.Honning
2 spsk.Havsalt
600 g.Rugmel
600 g.Grahamsmel
300 g.Sigtet hvedemel
2 spsk.Fennikel evt. Brændenælde eller anis
 
Opskrift:
Vandet hældes ud i et stort lerfad. Honning og salt udrøres. Tilsæt derefter korn og al melet og de ønskede krydderier. Dejen æltes godt igennem (den er tung).

2 bageforme smøres godt med vitaquell margarine og dejen kommes i, formet som brød. Sættes til hævning – 12 til 15 timer – omvundet godt med viskestykker et sted hvor der er lunt, helst 30 grader.

Efter den lange hævning bages brødene i 3 – 4 timer ved ca. 125 – 150 grader. Tildæk formene med bagepapir eller låg.

Vent til dagen efter med at skære i brødet, så får du de pæneste skiver.

Tips:

Ved saltbrød hævemetoden er det vigtigt, at melet er af biodynamisk (eller økologisk) kvalitet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 23665 gange,
og udskrevet 185 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
super god smag

  -  0000-00-00 00:00:00
tungt men med super smag