Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kartoffelboller I

Kartoffelboller I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Maibritt

Indsendt :



Ingredienser:
400 g.Kartofler
50 g.gær
4 dl.kartoffelvand (afkølet)
2 tsk.salt
2 tsk.sirup
300 g.sigtemel
500 g.hvedemel
100 g.kartoffelmel
 


Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre. Afkøl og gem vandet. Mos kartoflerne let. Rør gæren i lidt af vandet, tilsæt resten af væsken. Tilsæt kartoffelmos, salt, sirup og sigtemel. Rør hvedemelet i lidt efter lidt (eventuelt med røremaskine!). Dejen skal være let fugtig. lad dejen hæve i cirka en halv time. Sigt et jævnt lag kartoffelmel over dejen. Del og form dejen til boller med fingrene ved hjælp af kartoffelmel. Læg bollerne på en plade drysset med kartoffelmel. efterhæver cirka 15-20 minutter. Bages ved 210 grader i cirka 15-20 minutter.

Tips:

Dejen skal ikke æltes. Bollerne kan fryses.



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (12 stemmer)

Opskriften er vist 28552 gange,
og udskrevet 973 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

Kommentarer

gugsen  -  2007-03-09 10:32:37
Fedfattige, nemme at bage, holder sig friske og bløde i op til 5 dage.

Ellen  -  0000-00-00 00:00:00
De bedste boller man kan få. Hele familien er vilde med dem. Detager desværre lidt lang tid at lave!