Kantarelsuppe

Kantarelsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - SvampeSupper

Hovedingrediens : Svampe - Kantareller

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kantarelsuppe, billede 4 Kantarelsuppe, billede 1 Kantarelsuppe, billede 2 Kantarelsuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Kantareller, friske
100 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
7.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
0.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rens kantarellerne og del dem, hvis de er store. Kantarellerne må helst ikke lægges i vand, så suger de vandet og bliver kedelige. Børst dem rene under koldt rindende vand.

Pil og hak løgene. Svits løg og kantareller i et par min. i en gryde i smørret ved jævn varme.

Hæld bouillonen ved og lad suppen koge svagt i 10 minutter.

Hæld fløden i.

Rør creme fraiche, æggeblomme og majsstivelse sammen og pisk det i suppen. Varm den til lige inden kogepunktet og smag til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 138473 gange,
og udskrevet 3930 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4851 (1155 kcal)
KJ pr. Pers. 1212 (288 kcal)
Vægt ialt 1489 gram
Vægt pr. Pers. 372 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 325 KJ (77 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 3.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-09-17 17:06:18
Den er fantastisk go..... Vi brugte den som forret i weekenden og i guderne som folk spiste....

  -   2018-11-04 10:55:52
Kan denne kantarel laves dagen før?

  -   2017-10-22 16:39:39
Bliver lidt fesen med 400g tragt kantareller. Brug flere svampe næste gang. Safran gav godt gulligt skær

  -   2012-03-11 14:25:16
Denne suppe er bare extrem god. Et klart 10 tal herfra. Den skal ikke laves med økomælk, det er en " fed " suppe og det er jo netop det der gør den så lækker. Vil man ikke have en fed suppe skal man nok lave en anden. cremefraiche og fløde gør den bare mums :-)

  -   2011-09-14 12:04:45
Er den fryse egnet?

  -   2009-09-04 19:13:49
Jeg har modifeseret opskriften lidt så den ikke er så fed , syntes selv den blev ganske god Ingredienser: 350-400 g kantareller eller blandede skovsvampe 2 skalotteløg 20 g smør 1 l hønsebouillon 1 dl øko minimælk 1 dl creme fraiche 9 % 1 æggeblomme 1 spsk majsstivelse salt peber

  -   2007-12-02 12:14:12
En lækker forret, der kan laves i forvejen og varmes med æg og creme fraiche til sidst