Spinat og morkelsuppe

Spinat og morkelsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - SvampeSupper

Hovedingrediens : Svampe - Morkel

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
25 g.tørrede morkler
350 g.frisk spinat
2 spsk.smør
1 spsk.hvedemel
8 dl.hønsebouillon
1 dl.piskefløde
1-2 spsk.tør sherry
1 bdt.purløg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg morklerne i blød i rigeligt koldt vand 2 timer. Kasser vandet. Tilsæt nyt vand og kog morklerne i 5 minutter - kasser vandet - gentag kogningen i rent vand i yderlig 5 minutter.

Tør morklerne forsigtigt og hak dem groft. Svits dem nogle minutter i 1 spsk. smør. Rør en smørbolle af 1 spsk. smør og 1 spsk. mel. Hæld kogende bouillon og fløde over svampene. Rør smørbollen i og lad suppen koge ca. 10 minutter.

Befri spinaten for rod og grov stilke. Skyl spinaten godt og hak den groft. Rør spinaten i suppen og lad den koge et par minutter. Smag til med salt, peber og sherry. Drys finthakket purløg over og server straks med ristet brød smurt med krydderurtesmør rørt af fx. finthakket persille, lidt hvidløg og citronsaft.

Tips:

En eventuel rest af denne suppe må ikke gemmes eller opvarmes.





karakterer:
Opskriften er vist 10091 gange,
og udskrevet 171 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu