Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Champignonvelouté

Champignonvelouté, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SuppeRet : Suppe - SvampeSupper

Hovedingrediens : Svampe - Champignon

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
750 g.champignoner
2.5 dl.fløde
 lidt smør evt. citronsaft
7.5 dl.bouillon (lys)
2 l.velouté
5 æggeblommer
 evt.lidt sherry
 
 Velouté:
1 l.suppe/fond
 lys/blond roux
 
Opskrift:
De rensede champignons skæres i skiver og dampes med smør og salt, evt. lidt citronsaft. Velouteen legeres med æggeblommerne og fløde, koges igennem, passeres og spædes med champignonfond og bouillon til passende konsistens, smages til med salt og stødt hvid peber, evt. lidt sherry Ved anretning tilsættes champignonskiverne som garniture.

Velouté: Suppen koges op, jævnes med roux, koges blank og passeres. Velouté kan fremstilles af: lys kalvebouillon , hønsebouillon, fiskefond m. fl. som hovedregel fremstilles velouté af suppe/fond fra den ret, den skal anvendes til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 16089 gange,
og udskrevet 120 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2015-10-14 23:45:16
I velouteen bruger du en blond roux eller en lys roux. En blond roux er bare en klassisk opbagning, med lige dele smør og mel

sanne  -  2012-09-17 01:01:51
hvad er roux, nogle gange mangler der forklaringer på de forskellige fremmede indgridienser og hvor man eventuelt kan købe dem, ellers er jeg meget tilfreds med Alletiders Kogebog. håber at høre fra dig Per

kokken  -  2011-11-04 17:35:59
Har du egentlig tilladelse til at indsende denne opskrift når den er taget direkte ud af kokkebogen, som er en studie bog for kokke??