|
450 | g. | kinakål450 g. kinakål | 8 | | vandkastanjer, friske skrællede, eller fra dåse, siede8 vandkastanjer, friske skrællede, eller fra dåse, siede | 450 | g. | grofthakket svinekød450 g. grofthakket svinekød | 3 | spsk. | vand3 spsk. vand | 0.5 | tsk. | salt0.5 tsk. salt | 2 | spsk. | tyk sojasauce2 spsk. tyk sojasauce | 1 | spsk. | mellemtør sherry1 spsk. mellemtør sherry | 1 | tsk. | brun farin1 tsk. brun farin | 2.5 | spsk. | majsmel2.5 spsk. majsmel | 2-2.5 | spsk. | vand2-2.5 spsk. vand | 3 | spsk. | (Jordnødde) olie3 spsk. (Jordnødde) olie | 3 | dl. | klar suppe3 dl. klar suppe | 2-3 | tsk. | kartoffelmel2-3 tsk. kartoffelmel | | | |
| |
Snit hvert kålblad på tvært i stykker á 5 cm. Skil stilken fra bladtoppen. Hak vandkastanjerne groft.
Hak svinekødet groft. Læg det i en stor skål. Rør vandet i 1 spsk. ad gangen. Rør i samme retning 1-2 minutter til massen er lind og næsten geleagtig. Løft kødblandingen op og kast den ned i skålen 20-30 gange. Denne røre- og kasteproces gør kødet let og mørt og frembringer den ønskede effekt, når det koges.
Tilsæt salt, sojasauce, vin og sukker og bland det godt. Rør vandkastanjerne i. Del blandingen i 4 ens portioner, form dem til tykke, runde kager (løvehoveder) - eller form til så mange boller (løvehoveder) der kan blive af kødmassen.
Bland majsmel og vand til en tynd dej i en dyb tallerken. Rul løvehovederne i dejen, så de dækkes over det hele.
Opvarm en wok over jævn varme. Tilsæt olien og kom løvehovederne i to ad gangen, når olien er rygende varm. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side til de er gyldne. Læg dem på et fad. Lad olien blive i wokken.
Tilsæt kålens stilkdele og lynsteg dem i ca. 30 sekunder, tilsæt så bladdelene og lynsteg 1 minut til, til de er delvist stegt og skrumpet lidt.
Beklæd bunden af en ildfast skål med halvdelen af kålen. Læg løvehovederne ovenpå. Dæk dem med resten af kålen, tilsæt olien fra wokken og suppen.
Sæt skålen i en forvarmet ovn på 180 grader C i 20 minutter. Skru ned til 170 grader C, og lad det småsnurre i endnu 2 timer.
Arranger kålen under og omkring kødbollerne på et varmt fad, så det ligner et løvehoved med manke. Jævn saucen med kartoffelmel blandet med lidt vand. Hæld saucen over kødbollerne.
Tips:
Denne ret, der stammer fra Yangzhou i Jiangsprovinsen (Kina) kaldes løvehoveder, fordi hver kødbolle skal forestille et løvehoved og kålen er manken.
|