Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Mariannes rådyrpaté

Mariannes rådyrpaté, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

PålægRet : Pålæg - Pate

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrlever - Dyrelever

Ukendt oprindelseslandKilde : Team Tøs

Indsendt :



Ingredienser:
1 rådyrlever ca 700-800 g
 Kødet fra 1 hals ca 1 kg
 (hvis der ikke er nok "spædes" op med skinkefars)
250 g.hakket fersk spæk
0.5 dl.cognac
3-4 fedhvidløg
50 g.salt
1.5 spsk.groftkværnet peber
1.5 spsk.knust enebær (brug morter)
2 spsk.hvedemel
2 spsk.vand
2 pk.bacon i skiver
 
Opskrift:
Lever og kød hakkes som til tatar. Varm cognac op til kogepunktet og køl af. Bland alle ingredienser i en stor skål. Fór en stor brødform (8 x 8 x 25 cm) med bacon og fyld farsen i. Dæk med bacon og dæk øverste halvdel af forme med 2 x sølvpapir. Bages 2½-3 timer i vandbad ved 175°C Tag patéen ud af ovnen og lad den køle lidt af, inden den stilles koldt med 1 + ½ indpakket mursten som pres.

Servering:
Skær i ½ cm tykke skiver og server med groft brød, små agurker, oliven og Rødkålssalat med chiliristede solsikkekerner


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (13 stemmer)

Opskriften er vist 19895 gange,
og udskrevet 778 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

fyn  -  2018-01-06 12:50:24
der skal ikke bruges så meget salt som anvist, brug kun 12- 15 gram pr kg pate