Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dyrefrikasee med butterdejslåg

Dyrefrikasee med butterdejslåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrsmåkød - Dyresmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2500 g.dyrekød i tern - f.eks. bov eller hals
1500 g.grønsager - selleri - porrer - ærter - gulerødder
 suppevisk
0.5 fl.rødvin
2 spsk.god sherryeddike
6 enebær
1 laurbærblad
1 tsk.hel coriander
1 appelsin den tynde orange skal heraf
500 g.løg med skaller skåret i kvarter
1 stor kvist timian
1 stykke lakridsrod på 3 cm. knust med en hammer
5 dl.piskefløde
6 spsk.tamari
 salt
 peber
 gelé og blue cheese til saucen
10 plader butterdej
 
Opskrift:
Skær kødet fra benene i tern på 3x3 cm. Brun ben, afpuds og løg i ovnen ved 250 grader. Hæld vin og eddike over og lad den stege næsten væk. Hæld bradepandens indghold i en gryde, kog den af med vand og skrab hver en stump ned i gryden. Kom krydderier og tamari i. Fyld vand på til det dækker. Lad det koge sagte i to timer. Rens grønsager og kom porretoppe, persillestilke og afpuds fra grønsagerne ned i gryden efterhånden. Skrær grønsagerne ud i mindre, pæne stykker. Si suppen og kog den ind til 1,5 l. Ryst kødet i en pose med mel, ryst overskydende mel af. Brun kødet i en gryde i lidt smør. Kom suppen på og lad det simre sagte til kødet er næsten mørt. Det tager fra 1-1,5 timer efter kødets beskaffenhed. Kom grønsager og fløde ned i gryden og lad dem koge med i ti min. Smag saucen til med en klump blue chesse og en god gelé. Juster med tamari. Hvis man synes saucen er for tynd sier man den fra og koger den yderligere ind, men det burde ikke være nødvendigt. Fordel ragouten i ildfaste portionsskåle. Rul butterdejen ud til den kan dække skålene, og klem dem fast ud over kanten på skålene. Lav et hul i toppen. Så langt kan man forberede dagen før. Når ragouten skal spises sættes skålene i ovnen ved 200 grader til buterdejen er hævet og sprød, og indholdet varmt. Spis med godt brød. Salat må spises på en tallerken for sig selv.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12404 gange,
og udskrevet 278 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Brita Carstensen  -  2014-10-24 21:06:57
Vi gerne vide om der ikke bliver kogt i meget lang tid, ellers ok..