Vildtterrine

Vildtterrine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

ForretterRet : Forretter - Terrine

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrbov - Dyrebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.dyrebov
500 g.hakket flæskesmåkød
1 æg
2 dl.piskefløde
0.5 dl.cognac
0.5 tsk.quatre épices
1 tsk.husblaspulver
1.5 tsk.fint salt
 peber
50 g.smør eller 100 g fersk spæk i tynde skiver
 
Opskrift:
Udben boven og befri kødet for sener. Skær bovkødet i centimeter store terninger. Rør fars af det hakkede svinesmåkød, æg, piskefløde, cognac, quatre épices, husblaspulver, salt og peber og vend dyrekødterningerne i farsen. Smør formen med smørret eller for den med de tynde spækskiver. Fyld farsen i formen og bank den let mod bordet, så farsen synker sammen. Lad den trække koldt mindst 2 timer, så krydderismagen fordeler sig og konsistensen bliver fastere. Sæt ovnen på 180° og sæt bradepanden ind, halvt fyldt af vand. Læg alufolie eller pergamentpapir over formen og sæt den i det forvarmede vandbad. Bag 1 time. Fjern låg, folie eller papir og bag terrinen yderligere 15-20 minutter, så dens overside bliver fast og får lidt farve. Stik i terrinen med en spids kniv; den skal komme tør op. Lad terrinen afkøle under let pres og stil den svalt til næste dag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)

Opskriften er vist 20527 gange,
og udskrevet 361 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu