Syltning af rødbeder

Syltning af rødbeder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Syltning af rødbeder, billede 4 Syltning af rødbeder, billede 1 Syltning af rødbeder, billede 2 Syltning af rødbeder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.rødbeder
 
100 g.perleløg
2 chili
4 fedhvidløg
 
 Lage:
4 dl.rødvinseddike
4 dl.lagereddike
100 g.honning
150 g.sukker
1 lille stykke kanel
1 lille stykke ingefær
0.5 spsk.peberkorn
1 spsk.salt
 timiankviste
 evt.Atamon
 
Opskrift:
Rødbederne koges møre i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 minutter. Vandet hældes fra, og koldt vand hældes over. (lad rødbederne stå lidt under rendende koldt vand - dette bevirker at cellerne får et chok, så rødbeden bliver ekstra mør.)

Rødbederne skylles, hvorefter skrællen gnides af. Roden skæres af og rødbederne skæres i skiver og lægges i en skoldet krukke, som inden er skyllet med atamon vand.

De øvrige ingredienser kommes i en gryde og bringes til at småkoge i ca. 5 minutter. Eddikelagen hældes over rødbederne med løg og andet tilbehør incl. Trækker nu 10-12 dage i sylteglasset førend rødbederne er klar til brug.

Rødbederne kan nemt holde sig i køleskabet, men hvis man vil være sikre på at de kan holde sig, kan der tilsættes atamon til lagen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)

Opskriften er vist 58869 gange,
og udskrevet 1342 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg ved ikke lige med ingefæren om den skulle havde været kogt med eller blot oven i glasset som perleløg, chili og hvidløg. Der bliver ca 2 l. ud af denne portion.

charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
disse rødbeder kan alle i huset lide

Synøve Petersen  -  0000-00-00 00:00:00
Nu skal den altså prøves - den med chili. Chili er blevet mere og mere indført i vort køkken, som en spændende fornyelse. Man ak! - Nu også i vores julerødbeder???