Kinesiske sichauanfrikadeller med chili og ingefær

Kinesiske sichauanfrikadeller med chili og ingefær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hakket svinekød, ca. 10% fedt
0.5 rød peberfrugt
0.5 frisk chili
2 tsk.frisk ingefær
2 fedhvidløg
1 tsk.vineddike
1 tsk.sojasauce
1 tsk.sukker, gerne rørsukker
0.25 tsk.salt
0.25 tsk.peber
0.5 spsk.olie
 evt. 4 træspid
 
 Sauce:
2 gulerødder
1.5 dl.bouillon
1 spsk.sojasauce
1 tsk.sukker, gerne rørsukker
1 tsk.majsstivelse
2 forårsløg
 salt
 peber
 
 Pynt:
1 frisk rød chili
 
 Tilbehør:
125 g.glasnudler
 
Opskrift:
Hak peberfrugten meget fint - som hakket persille. Rør kødet sammen med peberfrugt, finthakket chili og ingefær samt knust hvidløg. Tilsæt vineddike, sojasauce, sukker, salt og peber. Form farsen til 8 små aflange eller runde frikadeller. Varm olien på en pande ved god varme. Læg frikadellerne på panden. Brun dem ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem ca. 3 minutter på hver side. Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering.

Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i tynde skrå skiver og kog dem næsten møre i bouillonen. Tilsæt sojasauce og sukker. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand. Hæld jævningen i saucen og lad den koge godt igennem. Tilsæt groftsnittede forårsløg og smag saucen til med salt og peber.

Kog nudlerne efter anvisning på pakken.

Skær en chili i tynde ringe og brug det til pynt.





karakterer:
Opskriften er vist 12669 gange,
og udskrevet 435 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-02 10:23:12
Rigtig god krydring af kødet. Jeg supplerede med løg, æg og en hel del havregryn for at gøre farsen mere fast. I saucen kan man bruge flere grønsager, f.x. champignon, bladselleri, peberfrugt m.m., og hvis man tilsætter eddike og lidt mere sukker, bliver det sød-sur sauce.

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejlig opskrift, men jeg anbefaler, at man laver dobbelt så meget sovs eller i hver tilfælde kommer 1 dl boullion mere i.