Tunmousse

Tunmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Svendsen

Indsendt :      Red :
Tunmousse, billede 4 Tunmousse, billede 1 Tunmousse, billede 2 Tunmousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 ds. Tun i vand. konserves 150g. 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
200 gram Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
12 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Rejer uden skal, kogte
Icebergsalat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Stenbiderrogn, sort Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Hæld vandet fra tunen og findel det, rør derpå mayonnaise, cremefraiche, citronsaft, revet løg, ketchup og salt i.

Smelt den godt udblødte husblas og rør den i blandingen, inden den piskede fløde som det sidste vendes i.

Hæld moussen i en springform ca. 26 cm. i diameter og lad den stå koldt til næste dag eller stil den i fryseren med det samme.

Vendes ud på et fad og pyntes med finthakket salat, rejer og tomatbåde.

Tips:

Resterne kan bruges i sandwich i flere dage





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Opskriften er vist 301861 gange,
og udskrevet 4742 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16360 (3895 kcal)
KJ pr. Pers. 2045 (486 kcal)
Vægt ialt 1424 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1148 KJ (273 kcal)
Protein 10.5 gram
Fedt 24.9 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-06 17:12:56
Halver opskriften til 4 pers. Den skal så bare i en mindre form. Jeg synes også det luder af meget husblas. Jeg plejer kun at bruge 2 stk.

  -   2017-09-08 08:35:34
7.5 ? Gr. Eller stk. Husblas

  -   2015-12-20 01:24:36
Det virker som en stor portion på foto. Skal man kun have en lille bid med brød til som foret. Hvor meget skal man så lave. Vi bliver 10 personer inkl 2 børn

  -   2015-01-02 18:43:26
Utrolig lækker tunmousse �� mine gæster synes den var fantastisk ��

  -   2013-11-11 12:34:55
Den smager simpelthen SÅ godt! jeg brugte dog løgpulver istedet for rigtige løg.. det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den :)

  -   2012-01-18 13:48:31
jeg laver den tit selv. med en klat sennep og en hel creme fraiche. det passer med 6 husblas. tunmossen skal laves dagen før. denne opskrift har stået bag på husblasen før i tiden. den er super lækker. helt for sig selv ;-)

  -   2011-06-15 13:51:31
Dette er en super opskrift! Bruger den tit!

  -   2010-02-16 14:26:39
Har prøvet denne - og den er helt utrolig lækker. Alle gæster var i ekstase og vi spiste dobbelt portion. Selvfølgelig er det ikke et light produkt, men det er klasse :-) PS: brugte kun 10 bl. husblad til 12 ps. og det virkede fint!

  -   2007-05-03 17:50:56
Den er præcis som den skal være, det handler bare om at smage den til, flødeskummet må under ingen omstændigheder springes over men ketchuppen kan godt skæres fra

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder ret voldsomt med 12 blade husblas. Prøv at springe fløden og ketchuppen over, og put dild i i stedet for. man kan også nøjes med cremefraiche.

  -   2005-01-01 01:01:01
Der må altså mangle nogle ingredienser