Grønne syltede tomater

Grønne syltede tomater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Grønne tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : tina

Indsendt :      Red :
Grønne syltede tomater, billede 4 Grønne syltede tomater, billede 1 Grønne syltede tomater, billede 2 Grønne syltede tomater, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.grønne tomater
 
 Forlage:
5 dl.eddike
5 dl.vand
 
 Sukkerlage:
5 dl.forlage
500 g.sukker
1 kanelstang
1 hel ingefær
6 Nelliker, hele
 
 atamon til konservering
 
Opskrift:
Skyl, tør og prik tomaterne, vand og eddike bringes i kog. Tomaterne kommes i, koges 5-7 minutter tomaterne tages op.

Mål 5 dl. af den lage tomaterne er kogt i, og kom sukker og krydderierne i. Lagen bringes i kog, tomaterne lægges i, koges igen i 5-7 minutter tag gryden af varmen og lad tomaterne trække i lagen natten over.

Næste dag, bring tomater og lage langsomt i kog og kog sagte i 5-7 minutter tag forsigtigt tomaterne op med en hulske og læg dem i rene, skoldede krukker.

Lad lagen koge yderligere et par minutter tag den af varmen, skum den, tilsæt konserveringsmiddel, hæld lagen over tomaterne og luk eller bind til.





karakterer:
Opskriften er vist 147254 gange,
og udskrevet 9195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (57 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-01 18:52:37
Nu har jeg lavet af 2 kg tomater, glæder mig vildt til at spise dem. Hvor længe skal de stå på glas før jeg kan spise af dem? Hvad er det godt ar serverer dem til? Mvh Stine

  -   2018-11-01 19:23:41
Grønne tomater med krydderier er bare en delikatesse. Prøv den til Kylling i karry.

  -   2016-08-10 08:55:33
Sindssyg god opskrift. Smager himmelsk :-P

  -   2014-09-05 16:55:42
Hvornår kan man spise det? :-D ka ik vente længere

  -   2012-10-14 14:27:50
hej prøv den også med hele chili. løg og æbler

  -   2012-09-11 19:11:00
Hvor meget atamon skal der i...

  -   2011-09-14 14:27:44
Skal passe på ikke prikke tomaterne for meget, som jeg gjorde og ikke koge for hårdt. Men ellers dejlig opskrift

  -   2011-08-23 16:03:25
Det er 3. gang jeg bruger denne opskrift... Jeg elsker den! Men bruger ingen kanel.

  -   2010-10-15 17:09:27
Jeg har lavet denne opskrift 3-4 gange over de sidste par år og jeg er meget glad for den. Eneste ændring jeg plejer at lave er at jeg kun koger tomaterne i 4 minutter, for jeg synes de kan have en tendens til at splatte ud efter de 3x5 min kogning. Ellers er den god som den er :D

  -   2010-10-08 11:39:46
stjerneanis passer også godt i denne syltelage

  -   2010-09-07 17:53:15
rigtig lækker opskrift.

  -   2008-10-19 20:52:15
Dejlig nem opskrift,jeg synes dog krydderierne hører julen til,vaniljesukker er min favorit 1-2 tsk. De smager rigtig godt til ¨påen kartofler¨(pande kartofler)

  -   2008-10-08 10:12:38
tak det var lige det vi havde brug for du er en skat

  -   2008-09-27 10:24:26
I stedet for de foreslåede krydderier kan man også anvende hel allehånde. 3-4 stk. per halve kilo tomater, som koges med op i lagen.

  -   2007-10-19 17:30:49
Syntes at sukkerlagen skal koge lidt længere, den skal gerne være tykflydene, eller lige nok til at det kan dække tomaterne.