Grønne syltede tomater

Grønne syltede tomater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Grønne tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : tina

Indsendt :      Red:

Grønne syltede tomater, billede 4 Grønne syltede tomater, billede 1 Grønne syltede tomater, billede 2 Grønne syltede tomater, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.grønne tomater
 
 Forlage:
5 dl.eddike
5 dl.vand
 
 Sukkerlage:
5 dl.forlage
500 g.sukker
1 kanelstang
1 hel ingefær
6 Nelliker, hele
 
 atamon til konservering
 
Opskrift:
Skyl, tør og prik tomaterne, vand og eddike bringes i kog. Tomaterne kommes i, koges 5-7 minutter tomaterne tages op.

Mål 5 dl. af den lage tomaterne er kogt i, og kom sukker og krydderierne i. Lagen bringes i kog, tomaterne lægges i, koges igen i 5-7 minutter tag gryden af varmen og lad tomaterne trække i lagen natten over.

Næste dag, bring tomater og lage langsomt i kog og kog sagte i 5-7 minutter tag forsigtigt tomaterne op med en hulske og læg dem i rene, skoldede krukker.

Lad lagen koge yderligere et par minutter tag den af varmen, skum den, tilsæt konserveringsmiddel, hæld lagen over tomaterne og luk eller bind til.


karakterer:
Opskriften er vist 144941 gange,
og udskrevet 9179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (55 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Stine   -  2020-11-01 18:52:37
Nu har jeg lavet af 2 kg tomater, glæder mig vildt til at spise dem. Hvor længe skal de stå på glas før jeg kan spise af dem? Hvad er det godt ar serverer dem til? Mvh Stine

Grethe Sewerin  -  2018-11-01 19:23:41
Grønne tomater med krydderier er bare en delikatesse. Prøv den til Kylling i karry.

Soul  -  2016-08-10 08:55:33
Sindssyg god opskrift. Smager himmelsk :-P

  -  2014-09-05 16:55:42
Hvornår kan man spise det? :-D ka ik vente længere

pia  -  2012-10-14 14:27:50
hej prøv den også med hele chili. løg og æbler

  -  2012-09-11 19:11:00
Hvor meget atamon skal der i...

Lone Jensen  -  2011-09-14 14:27:44
Skal passe på ikke prikke tomaterne for meget, som jeg gjorde og ikke koge for hårdt. Men ellers dejlig opskrift

www.kreativemysticia.blogspot.com  -  2011-08-23 16:03:25
Det er 3. gang jeg bruger denne opskrift... Jeg elsker den! Men bruger ingen kanel.

Jesper  -  2010-10-15 17:09:27
Jeg har lavet denne opskrift 3-4 gange over de sidste par år og jeg er meget glad for den. Eneste ændring jeg plejer at lave er at jeg kun koger tomaterne i 4 minutter, for jeg synes de kan have en tendens til at splatte ud efter de 3x5 min kogning. Ellers er den god som den er :D

kokken  -  2010-10-08 11:39:46
stjerneanis passer også godt i denne syltelage

  -  2010-09-07 17:53:15
rigtig lækker opskrift.

bedstemor  -  2008-10-19 20:52:15
Dejlig nem opskrift,jeg synes dog krydderierne hører julen til,vaniljesukker er min favorit 1-2 tsk. De smager rigtig godt til ¨påen kartofler¨(pande kartofler)

OZ2  -  2008-10-08 10:12:38
tak det var lige det vi havde brug for du er en skat

Joakim  -  2008-09-27 10:24:26
I stedet for de foreslåede krydderier kan man også anvende hel allehånde. 3-4 stk. per halve kilo tomater, som koges med op i lagen.

Per  -  2007-10-19 17:30:49
Syntes at sukkerlagen skal koge lidt længere, den skal gerne være tykflydene, eller lige nok til at det kan dække tomaterne.