Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Dybstegte Vietnam-ruller

Dybstegte Vietnam-ruller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød

Diverse svinekødOprindelsesland : Vietnam - Vietnamesisk - Vietnamesiske

Vietnam - Vietnamesisk - VietnamesiskeIndsendt :





Ingredienser:
500 g.hakket flæsk
60 g.glasnudler
2 spsk.tørrede skyøre svampe
l finthakket stort løg
2 æg
0.5 tsk.peber
2 spsk.Fiskesauce (nuoc mam) også erstatter salt
4-5 store gulerødder rives fint
50 g.bønnespirer
100 g.hakket dybfrosne rejer
100 g.dåse krabbekød afdryppet
4 hakkede skalotteløg
4 fedhakkede hvidløg
 
 Nuoc cham:
1 fedknust hvidløg
4 tsk.sukker
0.25 frisk lime presset (evt. citronsaft)
0.5 dl.fiskesauce (nuoc mam)
0.4 dl.kogt vand (mere hvis nødvendigt)
 
 Salat:
200 g.risnudler (bun)
 bønnespirer
 agurk
 salatblade
 friske basilikum
 koriander (helst frisk importeret fra Asien)
 


Opskrift:

Fyld:
Glasnudler sættes i blød i varmt vand i 15-20 min., klippes korte.

Skyøre svampe sættes i blød i varmt vand i 30 min., nip hårde dele af, vaskes, afdryppes hakkes fint.

Bland alt fyld i en skål og rør det godt sammen. Fyldet kan enten rulles i blød­gjort rispapir (banh trang) eller kinesiske pandekager til forårsruller, som følgende: Fold pandekagerne, ca. 1/5, og kom nok fyld på. Fold venstre- og højre­side over hinanden. Rul den op. Luk rullen med en blanding af kartoffelmel og vand. Det er den bedste måde at undgå at rullen springer under stegning.

Nuoc cham:
Bland alle ingredienser i en skål. Rør sukkeret ud. Hvis smagen er for saltet, så kom en spiseskefuld kogt vand i ad gan­gen i blandingen og smag indtil nuoc cham har et blødt smag af sursød og saltet. Man kan komme lidt af meget fint revne gulerødder i nuoc cham til pynt.

Salat:
Kog risnudlerne, lad dem dryppe af i et dørslag. Vask salatblade og grønsager, lad dem dryppe af. Skær agurker i ca. 5 cm lange tynde både.

Vietnamesisk rispapir:
l pakke rispapir (banh trang) eller ki­nesiske pandekager til forårsruller. 2-3 viskestykker vrides godt i varmt vand til dækning af blødgjort rispapir. Bland 2 spsk. eddike. 1 tsk. sukker i en suppeskål 3/4 fyldt med varmt vand, til at blødgøre rispapiret. Dyp rispapir i vandskålen med blandingen af sukker og eddike, dyp 2-3 stykker mere. Læg dem spredt på et opvredet viskestykke for at suge vandoverskud. pas på de ikke klistrer sammen. Dæk dem med et andet viskestykke for at undgå udtørring.

Kinesiske pandekager til forårsruller Man kan også købe dybfrosne kvadratiske kinesiske pandekager i forskellige størrelsen i kinesiske forretninger. Køb helst i små størrelser på ca. 12 kvadratcm.

Frituresteg rullerne i mellemvarm olie til de bliver gyldne. Lad dem dryppe af for overskudsolie på køkkenrulle. Server dem varme. Man kan enten spise dem med fingre ved at pakke en rulle i et salatblad med lidt af de andre grønsager, lidt kogte risnudler og dyppe i nuoc cham. Eller man kan klippe rullerne i stykker på ca. 2-3 em i en skål med kogte risnudler, grønsager og nuoc cham og spise med pinde.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (17 stemmer)

Opskriften er vist 30382 gange,
og udskrevet 342 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu