Dybstegte rejeboller

Dybstegte rejeboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Rejer - Tigerrejer, rå

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Dybstegte rejeboller, billede 4 Dybstegte rejeboller, billede 1 Dybstegte rejeboller, billede 2 Dybstegte rejeboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.tigerrejer med skal - andre rejer kan også anvendes
250 g.færdigblandet fiskefars grofthakket
2 tsk.hvidløg finthakket
1 stilkcitrongræs fintsnittet
1 spsk.galanga finthakket
1 spsk.korianderblade hakket
2-3 tsk.sambal Oelek
3 spsk.fiskesovs
2 æg
2 tsk.maizena
 
 Rigelig olie til stegning
 
 Limebåde til pynt
 
Opskrift:
Rejerne tøs op og pilles, og den sorte streng fjernes ved at åbne rejerne i ryggen med et lille snit. Hak rejerne. Bland alle ingredienser grundigt.

Opvarm olie i en dyb pande eller gryde. Form farsen til kugler med en ske - lav dem ikke for store - og dybsteg dem i den varme olie, indtil de er gyldne. Skru lidt ned for varmen og steg ikke for mange ad gangen. Lav først en og smag på den, måske mandler der Sambal Oelek eller tiskesovs.

Læg bollerne på sugende papir. De kan opvarmes i ovnen inden servering. Pynt med limebåde og server med salat og sød chilisauce - Ris kan også anvendes som tilbehør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 36859 gange,
og udskrevet 378 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hanne Holm  -  2012-01-03 22:08:21
Denne opskrift på dybstegte rejeboller er kopieret ordret fra min kogebog 'Mere Thaikøkken', side 57. Udgivet på forlaget Klematis 1997

Per  -  2010-08-22 14:41:19
Vi lavede en fiskefars af. 1 kg. torsk, 200 g. løg, 200 g. kogte kartofler, 4 spsk. mel, 2 æg, 1 dl. mælk/fløde, salt og peber. Brugte de 200 gram til rejebollerne og stegte resten på panden som fiskefrikadeller.