Safran ris

Safran ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Ris Tilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
1 pillet fint hakket skalotteløg
50 g.smør
2 dl.ris (til løse ris)
5 dl.kogende hønsebouillon
0.5 dl.tør hvidvin
0.5 g.safrantråde
3-4 spsk.reven parmesanost
 salt
 hvid peber
 
Opskrift:
Sauter løgene i en gryde i smør, tilsæt risene og sauter dem med et par minutter, mens der røres. Tilsæt den kogende bouillon samt vinen, lidt efter lidt og spæd med væde hvis det bliver nødvendigt.

Tilsæt safrantrådene mod slutningen af kogningen. Risene skal have en ret løs konsistens. Smag til med parmesanost, salt og peber, når risene er møre.

Tips:

safran kan erstattes af gurkemeje.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 20662 gange,
og udskrevet 291 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu