Paradisæblegelè

Paradisæblegelè, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.paradisæbler
2-5 dl.vand
 
 Til hver liter siet saft:
750 g.sukker
0.5 tsk.flydende atamon
 
Opskrift:
De vaskede paradisæbler deles og koges med vand ved svag varme, til æblerne har afgivet deres saft. Mosen hænges til afdrypning i saftposen.

Saften måles, bringes i kog og tilsættes sukkeret. Geleen koges i 5-10.,skummes, tilsættes atamon og fyldes i vaeme gelèkopper, der bindes til dagen efter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (21 stemmer)

Opskriften er vist 62672 gange,
og udskrevet 1863 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2018-09-23 11:56:26
Kan man ikke koge saft fra i en saftkoget ?

Joan  -  2018-09-22 20:22:29
Geleen kan være tynd hvis æblerne er for modne og derfor ikke indeholder nok pektin, så det skal helst laves af både modne og umodne æbler.

  -  2018-08-30 17:52:40
Kan man ikke bruge "mosen" fra Paradisæble kogningen til gele?

  -  2018-08-25 19:20:58
Jamen geleen er stadig tynd

Anette  -  2017-10-01 10:09:41
Jeg har plukket 400 g paradisæbler primo okt. for at prøve. Er det for tidligt? Jeg er spændt, om geléen kan blive stiv uden geleringsmiddel.

knud  -  2015-09-21 13:36:38
brug en saftkoger er bedre .si saften bagefter

Helle H.  -  2013-09-23 12:58:18
Jeg bruger altid syltesukker (samme mængde som alm. sukker) - så er jeg sikker på, at geleen bliver stiv.

Lars  -  2009-09-16 14:21:28
Jeg bruger altid rørsukker. Det smager bedre og er mere naturligt - synes jeg

vs  -  2009-09-04 09:12:18
skal jeg bruge almindelig sukker eller er der noget der er at foretrække

  -  2009-09-03 09:28:40
Jeg lavede en meget lille portion igår, ca. 100g, bare for at se om det var noget for mig. Jeg kan vildt godt lide smagen men der er lige en anelse bitterhed i gelen, er det fordi de er for umodne eller har jeg gjort noget forkert ?

  -  2009-09-02 16:05:53
skal der stå l ved vand i stedet for dl? Mit er bare så tykt så jeg ikke kan si det, har derfor kogt det igen med en masse ekstra vand.

hanne  -  2009-07-18 20:51:54
Jeg har lavet paradis æblegele men kan ikke få det stift. De var åbenbart for modne og dermed uden pektin. Hvad stiver jeg den nemmest med. Jeg kan ikke enes med husblads (:

Gunhild  -  2008-09-01 21:43:38
Jeg har lige lavet 7 litter gele efter denne opskrift.

Gunhild  -  2008-09-01 21:39:38
Hej Anna Lise det vil da være at ødelægge en meget fin gele. Jeg har lavet den i rigtig mange år, og der er mange af mine venner der spørg efter den. Jeg bruger den også til en værtindegave, hvor den er meget populær.

Anna Lise  -  2008-08-16 20:10:03
Skal der ikke vanilje i geleen?