Kinesisk sur-sød sauce

Kinesisk sur-sød sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Bouillon

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Kinesisk sur-sød sauce, billede 4 Kinesisk sur-sød sauce, billede 1 Kinesisk sur-sød sauce, billede 2 Kinesisk sur-sød sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lille stykke frisk ingefær
1 fedhvidløg
1 spsk.olie
0.5 dl.tomatketchup
0.5 dl.oksebouillon
3 spsk.vineddike
3 spsk.sojasauce
3 spsk.risvin eller tør sherry
3 spsk.sukker
1 tsk.salt
0.5 spsk.maizenamel
1 tsk.Sambal Oelek eller tabasco efter smag
 
Opskrift:
Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint.

Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik. Tilsæt ketchup, bouillon, vineddike, sojasauce, risvin, sukker og salt. Bring blandingen i kog.

Rør maizena ud i koldt vand og jævn saucen, til passende konsistens.

Krydr til sidst med chilisauce, Sambal Oelek eller tabasco.





karakterer:
Opskriften er vist 115717 gange,
og udskrevet 2034 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-09-06 18:29:42
Er der mon en trykfejl i opskriften? Jeg tænker at der skal bruges 5 dl okseboullion?

  -   2017-03-24 20:00:32
Ikke en sauce som jeg var særlig vild med. Og enig i at den ikke minder ret meget om den typiske sur-søde sauce på kinesiske restauranter.

  -   2011-04-28 15:59:10
Det er den mest fantastiske sur/sød sauce jeg har smagt!!.. helt igennem som den skal smage! Ingefæren og sherryen giver den et fantastisk løft. Thumbs up, 12 point herfra!! :-D

  -   2010-04-10 11:46:30
den minder ikke om dem man smager på kinisiske resturanter og den er meget kydret men smager ikke specielt godt....! den har det lidt med at dræbe alt smagen i tilbehøret sådan man ikke kan smage hvad man egentlig spiser.

  -   2005-01-01 01:01:01
kan redde ethver ristaffel

  -   2005-01-01 01:01:01
kan man lave opskriften uden risvin eller tør sherry???????????????+