Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kinesisk sur-sød sauce

Kinesisk sur-sød sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Bouillon

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :


Kinesisk sur-sød sauce, billede 4 Kinesisk sur-sød sauce, billede 1 Kinesisk sur-sød sauce, billede 2 Kinesisk sur-sød sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lille stykke frisk ingefær
1 fedhvidløg
1 spsk.olie
0.5 dl.tomatketchup
0.5 dl.oksebouillon
3 spsk.vineddike
3 spsk.soyasauce
3 spsk.risvin eller tør sherry
3 spsk.sukker
1 tsk.salt
0.5 spsk.maizenamel
1 tsk.Sambal Oelek eller tabascosauce efter smag
 


Opskrift:

Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint.

Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik. Tilsæt ketchup, bouillon, vineddike, sojasauce, risvin, sukker og salt. Bring blandingen i kog.

Rør maizena ud i koldt vand og jævn saucen, til passende konsistens.

Krydr til sidst med chilisauce, Sambal Oelek eller tabascosauce.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (35 stemmer)

Opskriften er vist 101304 gange,
og udskrevet 1933 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tina L.   -  2017-03-24 20:00:32
Ikke en sauce som jeg var særlig vild med. Og enig i at den ikke minder ret meget om den typiske sur-søde sauce på kinesiske restauranter.


  -  2011-04-28 15:59:10
Det er den mest fantastiske sur/sød sauce jeg har smagt!!.. helt igennem som den skal smage! Ingefæren og sherryen giver den et fantastisk løft. Thumbs up, 12 point herfra!! :-D


  -  2010-04-10 11:46:30
den minder ikke om dem man smager på kinisiske resturanter og den er meget kydret men smager ikke specielt godt....! den har det lidt med at dræbe alt smagen i tilbehøret sådan man ikke kan smage hvad man egentlig spiser.


Tusmelda  -  0000-00-00 00:00:00
kan redde ethver ristaffel


lars  -  0000-00-00 00:00:00
kan man lave opskriften uden risvin eller tør sherry???????????????+