Calzoncini med artiskokker og mælkebøtter

Calzoncini med artiskokker og mælkebøtter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Artiskokker

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
10 g.gær
1 dl.vand
0.75 tsk.salt
1 knsp.sukker
1 tsk.olivenolie
250 g.italiensk hvedemel
 
 Fyld:
200 g.helt nye mælkebøtteskud
1-2 spsk.skyllede og afdryppede kapers
3 små meget friske artiskokker
1 lille persillerod
2 løg
4 fedhvidløg
2 små røde chilier
 salt
 peber
1 sammenpisket æg
3-4 spsk.friskreven parmesan eller pecorino
 evt.lidt mere sammenpisket æg til at "lime" med
 
 Stegning:
 olivenolie
 
Opskrift:
Dejen:
Rør gæren ud i vandet, tilsæt sukker, salt og olie. Rør melet i lidt efter lidt og ælt til dejen er glat og smidig. Stil den til hævning (dobbelt størrelse) 1-2 timer på et lunt sted.

Fyldet:
Blancher mælkebøttebladene i letsaltet vand i ca. 2 min. og lad dem dryppe godt af i en sigte. Skyl kapersene og stil dem til afdrypning.

Pil de yderste blade af de små artiskokker indtil bladene ser lyse og saftige ud. Pas på, nogle små artiskokker har grimme torne, både på stilken og i spidsen af bladene. Skær de øverste centimeter af bladene, skær også stilkene af, hvis de sidder på endnu. Skræl stilkene. Skær artiskokkerne i kvarter og stilkene i småstykker.

Skræl/pil persillerod, løg og hvidløg. Skær persillerod, løg og hvidløg. Skær persillerod og løg i terninger og hak hvidløg og chili fint.

Steg mælkebøtteblade, artiskokker, persillerod, løg, hvidløg og chili forsigtigt i olie i 6-7 min., tilsæt kapers, salt, peber og en sjat vand. Lad det snurre i ca. 5 min. under låg. Tag gryden af blusset og lad det køle af. Rør æg og ost i. Del dejen i 4-5 portioner og rul dem ud i ca. ½ cm tykke ovaler. Træk dem ud som lange skosåler og læg en portion af fyldet på den ene halvdel. Fold den anden halvdel over og tryk kanterne sammen med en gaffel. Lad dem hvile i 5-10 min. og steg dem så langsomt gyldne på begge sider i rigelig olie. Lad de små brød dryppe godt af på papir og server dem skåret i strimler, som snacks - lune eller helt kolde.

Tips:

Pecorino er en hård italiensk ost fremstillet af fåremælk, af en særlig fårerace.





karakterer:
Opskriften er vist 13312 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu