Kløbenboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuldr gæren ned i en skål.
Varm mælken til den er fingervarm.
Pisk æg og æggeblomme let sammen med den lune mælk.
Tag 2 spsk. fra til pensling.
Udrør gæren med æggemassen. Rør salt, pomerans, rosiner, sukat og halvdelen af hvedemelet i. Rør dejen godt igennem. Skær smørret i små terninger og rør det i dejen lidt efter lidt. Ælt dejen glat og smidig med resten af melet. Stil dejen tildækket til hævning i 30 min. Slå dejen ned og rul den til en pølse. Skær pølsen i 15 lige store stykker. Sæt skiverne på bagepapir og efterhæv bollerne i 30 min. Pensl bollerne. Stil bageplade på midterste rille i en 225 grader C alm. ovn og bag bollerne ca. 15 min. Afkøl bollerne på en rist. |
|
|
Opskriften er vist 26283 gange,
og udskrevet 607 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (3 stemmer) |
|
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne




