Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ål i gele

Ål i gele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.ål
 
 Kogning:
 pr l vand.
1 spsk.salt
1 spsk.eddike
5 hvide peberkorn
3 korn allehånde
1 laurbærblad
 dild
 
 Gele:
5 dl.fiskesuppe
6 udblødt husblas blade
 salt
 peber
 
 Garnering:
 citronskiver
 
 Tilbehør:
 dild eller persille
 grøn salat
1-2 hårdkogte æg i både
 
Opskrift:
Rens og skyl ålen og skær den i stykker/skiver, kog den og lad den blive kold i kogelagen. Fjern skind og ben. Skum fedtet af suppen og si den.

Gele:
Mål ½ l suppe af og bring den i kog. Smelt den udblødte husblas heri. Smag til med salt og peber.

Hæld et tyndt lag gele i bunden af en stor form eller flere små forme, og lad det stivne. Løg oliven rejer og krydderurter i formen i et pænt mønster. Fæstn det med et tyndt lag gele, som skal stivne.

Læg fiskestykkerne i og hæld forsigtigt så meget gele i, at fisken er dækket.

Sæt retten koldt og lad den stivne helt. Vend den ud på et fad og server med salat og persille eller dild og æggebåde.

Variation:
I stedet for at skære ålen i stykker før kogningen, kan man flække den og tage rygbenet ud. Ålen drysses med hakket dild og knuste peberkorn, og rulles sammen fra halen. Rullen holdes sammen med en tandstikker. Koges og skæres i tynde skiver, og lægges derefter i gele


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (13 stemmer)

Opskriften er vist 26281 gange,
og udskrevet 910 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

jytte støvlbæk  -  2014-01-08 21:18:07
er ofte på siden får meget inspiration til mit smbr kort tak

Niels  -  2011-03-19 20:54:46
Ål i gelè er en af mine yndlingsretter. Jeg værdsætter og respekterer ålen som væsen. Hvis du især er i "ålehumør", vil jeg anbefale ålebudding eller ålfromage. Det er en sikker dessertvinder. Kærligst Niels