grønne druer (eller en blanding af blå og grønne)750 g. grønne druer (eller en blanding af blå og grønne)
Sukkerlage: Sukkerlage:
2
dl.
vand2 dl. vand
2
dl.
sukker2 dl. sukker
1
spsk.
lynghonning1 spsk. lynghonning
1
glas
cognac 1 glas cognac
Opskrift:
Druerne skylles, halveres og udstenes. Kog en sukkerlage af vand og sukker og lad den køle helt af. Tilsæt lynghonning eller en anden type kraftigt smagende honning, samt et glas cognac. Hæld denne marinade over de udkernede druer. Lad dem trække i køleskabet, meget gerne natten over.
De "besvimede" druer serveres med creme fraiche eller kugler af vanilleis.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(10 stemmer)
Opskriften er vist 26534 gange, og udskrevet 646 gange.
Kommentarer
- 2018-12-14 13:11:12 Smager utrolig friskt og skønt!
- 2014-08-17 21:24:47 Vi lavede druerne med sødemiddel - 80 dråber hermesetas til 2 dl. vand. I stedet for cognac brugte vi whisky. Det smager super. Vi bruger dem som aftensnacks, og hele familien elsker dem.
- 2009-10-03 12:45:45 Smager rigtig godt til alle vildtretter. I stedet for waldorf salat.
stael - 2008-12-27 19:34:32 Genial dessert der stort set kan tilberedes dagen før
- 0000-00-00 00:00:00 kan også serveres med flødeskum
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider