Tartiflette smagfuld fransk kartoffelgratin

Tartiflette smagfuld fransk kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.kogte kartofler skrællet og skåret i skiver
1 Reblochon hvor skorpen er skåret væk
2 dl.creme fraiche
 salt
 peber
 evt.lidt hvidløg og purløg
 
Opskrift:
Læg kartoffelskiverne og osten i lag i et ovnfast fad. Pres eventuelt lidt hvidløg over og strø salt og peber på.

Stil fadet i en middelvarm ovn i ca. 20 minutter så osten smelter. Læg klatter af crème fraîche på samt hakket purløg og stil formen tilbage i ovnen i 10 minutter mere. Server med en salat og/eller en skive skinke.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (22 stemmer)

Opskriften er vist 21985 gange,
og udskrevet 354 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

korrespondent Lonny Fischer  -  2013-11-15 17:48:32
Tartiflette er min livret ! --Saa det vil være det bedste at faa en fransk person til at udforme opskriften ! Vi er jo vandt til, at vore bedstemødre gav os den ret ! Saa den fordanskede version burde ikke kaldes "Tartiflette" Med Venlig hilsen LFO.

Luc de Visme  -  2011-05-03 18:03:21
Hvad er det for noget opskrift? For det første skal man ikke skære skorpen af Reblochon af. Det er det bedste. For det andet skal Reblochon skæres i to halve og lægges om på. Og som Tina bemærker skal der også være løg i skiver og bacon i tern ristet på en pande.

Tina  -  2009-07-22 17:28:23
Brun noget bacon i tern og løg i skiver og kom i også. Sådan fik jeg det i Frankrig. Det smager super godt.