Erna Rasmussens fedtebrød

Erna Rasmussens fedtebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Orbit

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.hvedemel
250 g.sukker
350 g.bagemagarine/smør
1 æg
3-4 spsk.kakao
0.5 tsk.hjortetakssalt
 
 Glasur:
3 dl.flormelis
 lidtvand
 
Opskrift:
Røres grundigt sammen og formes i pølser, ca 4-5 cm tykke. Drysses med mel og rulles ud til ca. 4 mm. tykkelse og 10 cm. bredde. Skæres til et langt rektangulært stykke. Bages 10-12 min ved 200 grader.

Pensles umiddelbart efter bagning med tyktflydende glasur. Deles en gang på langs og skæres derefter i trekanter. Lad dem ligge under et klæde til næste dag.

Tips:

Mængden af sukker må under ingen omstændigheder overskrides, men man kan tilføje lidt ekstra kakao efter smag..


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (21 stemmer)

Opskriften er vist 24438 gange,
og udskrevet 628 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Denise  -  2010-11-30 00:47:14
Skal glasuren virkelig på mens kagerne er varme, og skal de deles over umiddelbart efter?

Orbit  -  2010-10-16 16:35:44
Min mor siger at de skal i kagedåsen når de er kolde.... Må hun jo vide, er hende der gav mig opskriften:)

Solskin  -  2007-04-23 16:37:43
Ligeså gode som farmor lavede dem, men istedet for at tilsætte kakao, tilsatte jeg 150 g. kokos. Kan man lide smagen af kokos kan opsigten sagtens bære 25-50g. kokos mere.

Jakobx2  -  0000-00-00 00:00:00
Det er nu nok de bedste kager min søn og jeg ind til nu har forsøgt os med bare guf

Orbit  -  0000-00-00 00:00:00
Det ville være fedt med lidt respons fra folk som prøver at følge denne opskrift, min mor laver dem perfekt, og jeg håber at andre skal nyde min barndoms ynglingssmåkager...