Hjemmelavet majonæse

Hjemmelavet majonæse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Mayonnaise

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Olie

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 æggeblommer
2.5 dl.olie
1 tsk.dijonsennep
 citronsaft
 salt
 peber
 
Opskrift:
Æg og olie skal stuetemperatur inden man begynder. Æggeblommerne kommes i en rundbundet skål og røres seje med dijonsennep og lidt salt. Et par dråber citronsaft røres i, hvorefter den første halve dl af olien tilsættes dråbevis under kraftig piskning. Resten af olien tilsættes langsomt, ligeledes under kraftig piskning. Smages til med salt og peber. Denne portion giver ca. 300 g majonaise. Hvis man ønsker den lidt tyndere kan den fortyndes med en smule vand.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (33 stemmer)

Opskriften er vist 46726 gange,
og udskrevet 678 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-12-17 18:41:38
*det staves enten mayonnaise eller majonæse- ellers nogle fine, kreative bud.

  -  2007-08-31 12:55:10
Gerne 2 tsk. sennep, evt. hvidløg

Mille  -  0000-00-00 00:00:00
min mormors er bedre