Græskar, syltet som asier

Græskar, syltet som asier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Græskar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
750-1000 g.renset græskarkød
 
 Saltlage:
10 dl.vand
2 dl.lagereddike
80 g.groft salt
 
 Kogelage:
5 dl.lagereddike eller 3 dl. lagereddike
2 dl.vineddike
3 dl.vand
400 g.sukker
1 kogepose med blandede syltekrydderier eller en gazepose med 2 spsk sennepskorn blandet med 1 tsk sorte peberkorn
3 allehånde
2 tørrede chilier
1 fingerlangt stykke frisk peberrod skrællet og skåret i tynde skiver
 evt.konserveringsmiddel
 
Opskrift:
Skær græskarkødet i strimler, ca. så tykke og lange som en finger. Læg dem i den sammenrørte, kolde saltlage, og lad dem trække i 1 døgn under let pres. Afdryp græskarkødet i en si, og kasser saltlagen. Kog en lage af eddike, vand og sukker. Tilsæt krydderiposen, peberrodsskiver og græskarkød, og kog det klart ved svag varme, ca. 20 minutter. Læg græskarstrimlerne med en hulske i et rent glas. Giv lagen et opkog, tag den fra varmen, og tilsæt evt. konserveringsmiddel. Hæld lagen over græskarkødet, og opbevar "asierne" mørkt og køligt.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 20344 gange,
og udskrevet 883 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jakob  -  2012-10-27 12:54:27
Syltede græskar ovenpå en leverpostejmad er noget af det allerbedste der findes. Prøv det!

EJN  -  2010-10-31 16:02:49
Kogetiden var i forhold til mine græskar alt for lang. De kogte næsten helt ud, men smagen er ok, så vi vil kalde det chutney. I morgen vil jeg forsøge at lage en ny portion.

Mose  -  2007-10-22 09:20:03
Konserverer en lage 2 dl eddike ikke??